Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > UEFA: "Geen Euro League"
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

UEFA: "Geen Euro League"

Respect voor de nationale competitie

17 okt 2000 - Bron: Eindhovens Dagblad

De overkoepelend Europese voetbalbond UEFA heeft laten weten dat clubs in de nationale competitie moeten blijven. Met dit standpunt laat de UEFA blijken dat zij tegen een op te richten Euro League is. In deze Euro League zouden clubs uit de kleinere voetballanden (Nederland, Schotland, BelgiŽ, Portugal en ScandinaviŽ)uit gaan komen om zo een tegenwicht tegen de "groten" te kunnen gaan vormen.

De UEFA hecht dus meer waarde aan de nationale competities dan aan een nieuwe competitie. "Als grote clubs hun nationale competitie verlaten, blijven de kleine clubs in die landen met nagenoeg niets achter",aldus een UEFA woordvoerder.

Dit neemt niet weg dat de UEFA wel begrip op kan brengen voor de clubs die het initiatief namen. De achterstand op de groten wordt immers alsmaar groter, daarom zou de UEFA nu kijken naar hervormingen van de Champions League en de UEFA cup.

In een eerste reactie stelde PSV voorzitter Van Raaij teleurgesteld te zijn.

Overigens is bovenstaand standpunt nog niet volledig officieel, pas op 15 en 16 december aanstaande zal het uitvoerend comitť van de UEFA een definitief standpunt innemen. (DvG)