Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Waarom een verplichte combi naar Groningen?
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Waarom een verplichte combi naar Groningen?

Gezamenlijke verklaring

21 mei 2003 - Door: DvG

In een gesprek tussen PSV, de supportersvereniging PSV en PSV Fans United is de regeling FC Groningen besproken. PSV heeft in het veiligheids vooroverleg gewezen op het belang van deze wedstrijd. Het vooroverleg wat enkele weken geleden plaatsgevonden heeft behandelde de mogelijkheid dat PSV de kampioenswedstrijd mogelijk in Groningen speelt terwijl FC Groningen misschien in die wedstrijd veroordeeld wordt tot nacompetitie. De belangen zijn dus mogelijk groot. Hierop heeft Groningen medegedeeld dat het duel toch een wedstrijd zonder risico blijft. De kaartverkoop in Groningen is dus vrij.

In het begin van het seizoen heeft Burgemeester Wallage van Groningen in een brief aan de clubbesturen gevraagd geen georganiseerd vervoer te faciliteren bij wedstrijden zonder risico voor bezoekende supporters omdat gebleken is dat de bussen die dan niet begeleid worden door de politie niet veilig bij het stadion aankomen of vertrekken, zo wordt in de brief vermeld.

Begeleiding van bussen vind alleen plaats bij verplicht combivervoer. Gezien de incidenten die zich afgelopen seizoen voorgedaan hebben in Groningen en bij andere wedstrijden en het vooromschreven belang van de wedstrijd is uiteindelijk besloten tot een verplichte buscombi voor PSV supporters. Hierdoor is de begeleiding van de bussen wel verzorgd vanuit de politie Groningen. PSV heeft op deze manier gekozen voor een veilige begeleiding van haar supporters. Dit alles leidde tot de combiregeling voor PSV supporters. De supportersvereniging PSV en PSV Fans United onderschrijven deze mening.

PSV en beide supportersverenigingen betreuren het dat de supporters op deze manier af moeten reizen naar Groningen.

Frank Wijnveld

Laatst bijgewerkt : 21 mei 2003 - 21:01