Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Matige opkomst tijdens interessante forumavond
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Matige opkomst tijdens interessante forumavond

PSV wil contracten belangrijke spelers verlengen

16 dec 2003 - Door: DvG

Tijdens een zéér matig bezochte forumavond (er waren ongeveer 50 mensen aanwezig) deed de voorzitter van PSV een aantal opmerkelijke uitspraken.

Zo heeft PSV de intentie om de aflopende contracten van een aantal spelers die PSV niet kwijt wil (zoals oa Bouma, Rommedahl, Waterreus enz) te verlengen. Volgens Van Raaij hangt het dan uiteraard altijd nog af van de speler of deze daaraan mee wil werken. Alleen aan spelers waar PSV geen toekomst bij de club meer in ziet zal PSV geen nieuwe aanbieding meer doen.

Daarnaast had de PSV voorzitter een aantal rake opmerkingen richting de pers, met name de Telegraaf, de NOS, Hugo Borst en Johan Derksen moesten het ontgelden. De verwijten waren met name gericht op de houding tegen PSV. Volgens Van Raaij zou dit zelfs de haatgevoelens van sommige PSV supporters tegen andere clubs (met name Ajax) aanwakkeren.

De finaciële situatie van PSV kwam ter sprake waarbij dhr. van Raay als voorbeeld de vergelijking maakte met Deportivo, die alleen al aan TV gelden jaarlijks € 50 miljoen ontvangen. (Ter vergelijking: PSV ontvangt € 4 miljoen)
Verder gaf hij aan dat het (eigen) Philips-stadion € 135 miljoen heeft gekost waarvan 50% met eigen middelen gefinancierd is.
Spelerstransfers zijn van essentieel belang voor PSV. Zonder deze transfers is PSV niet rendabel. Maar PSV bepaalt of een speler wel of niet verkocht wordt, niet de (externe) financiers of de raad van commissarissen! Hierbij werd tevens aangegeven dat externe financiers meestal tussen de 20 en 25 % van een speler financieren, en dat PSV altijd minimaal 50% betaalt aan een nieuwe speler.

Ook het Sociaal Preventief Project kwam voorbij, waarbij er werd gevraagd om dit een nieuw leven in te blazen. Dit kwam mede ter sprake doordat er door de gemeente en PSV geen overeenstemming is bereikt over een verdere detachering van een van de supporterscoõrdinatoren.

PSV denkt erover om de seizoenkaarten komend seizoen niet, of in ieder geval niet veel, te verhogen. Ook heeft men de intentie om de leden van de supportersvereniging volgend seizoen korting te geven op (eventuele) Champions League passe-partouts....

Al met al was het, ondanks de zeer matige opkomst, toch een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is, maar dan hopelijk met wel wat meer publiek.

Laatst bijgewerkt : 16 dec 2003 - 19:48