Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV en Utrecht komen niet tot scoren
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV en Utrecht komen niet tot scoren

Eredivisie

Pover duel kent geen winnaar

29 okt 2004 - Door: HK
Johann Vogel

De wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV in de Galgenwaard eindigde zoals hij was begonnen. Beide ploegen speelde vooral om niet te verliezen. Het resultaat was een draak van een wedstrijd die nauwelijks het aanzien waard was.

Het begon allemaal nog hoopgevend voor de neutrale toeschouwer. Al na dertig seconde kreeg Sibon een aardige kans door matig ingrijpen van de Utrecht-defensie. Maar zijn schot werd gekeerd door doelman Ponk. Vrijwel meteen moest doelman Zoetebier aan de andere kant tot twee keer toe enkele dwarrelballen over de lat tikken. Maar na deze speldenprikjes ontstond er een gezapig duel, waarin angst en foute passes regeerden. Utrecht bestreed het gehandicapte PSV (o.a. Van Bommel, De Jong, Alex en Ooijer ontbraken aan Eindhovense zijde) met veel strijd. PSV probeerde via combinatievoetbal de thuisploeg terug te dringen op eigen helft, maar slaagde daar zelden in, omdat veel spelers onder hun kunnen acteerden. Sibon, die de voorkeur kreeg boven Vennegoor, kon als aanspeelpunt zelden overtuigen. Vanaf de flanken zorgden Beasley en Farfan slechts zelden voor echt gevaar en de middenvelders Vogel, Park en Feher konde de voorhoede nauwelijks voorzien van bruikbare ballen. Tel daarbij op dat de verdedigers van PSV nooit echt durfden aan te sluiten om de linies zo korter op elkaar te laten spelen en het is duidelijk dat de Eindhovenaren nooit echt grip op de thuisploeg kon krijgen, die op zijn beurt ook niet gevaarlijk werd.

Na de slaapverwekkende eerste helft volgde zowaar een iets hoopgevendere tweede helft. Hoewel de passing aan PSV-zijde nog steeds onder de maat bleef, kregen de Eindhovenaren wat meer grip op de wedstrijd en ontstonden er zowaar enkele kansen om het duel open te breken. Lee zorgde met goede loopacties voor wat meer dreiging en ook Beasley en Farfan werden gevaarlijker op de flanken. Zo kon Farfan plotseling alleen op Ponk afgaan, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van de thuisclub. Ook Park kreeg na een goede combinatie met Sibon een aardige mogelijkheid, maar wederom stond Ponk, die tevens een kopbal van Cocu onschadelijk wist te maken, in de weg. Uiteindelijk ging het duel als een nachtkaars uit en hielden beide elftallen een punt over aan dit tegenvallende duel.

Laatst bijgewerkt : 29 okt 2004 - 23:39