Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Ruud van Nistelrooy eindelijk trefzeker voor PSV
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Ruud van Nistelrooy eindelijk trefzeker voor PSV

'Brabants kwartiertje' voldoende voor winst

31 mrt 2001

Een Brabants kwartiertje in de thuiswedstrijd tegen FC wente was voldoende voor PSV om de drie punten in eigen huis te houden. Dat Brabants kwartiertje kwam er meteen na de pauze en stond onder leiding van een echte Brabander: Ruud van Nistelrooij. Hij scoorde twee keer en dat was voldoende voor de winst.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat PSV de punten in eigen huis zou houden. In de eerste 45 minuten viel er bitter weinig te genieten in het Philips Stadion. Slechts één kans viel er te noteren. Die was voor PSV. Voor Georgi Gahkokidze om precies te zijn. De Georgier, die de voorkeur boven Kolkka kreeg, zag zijn schot na een fraaie aktie via de vingertoppen van doelman Boschker tegen de paal uiteen spatten. Vrijwel meteen na die aktie werd hij vervangen door Kolkka. Verder zagen de toeschouwers dat PSV vooral op het middenveld soms moeite had de bal vast te houden. Het spitsenkoppel Kezman-Van Nistelrooij speelde gedreven, maar zij wisten elkaar niet of nauwlijks te vinden.

In de rust greep Erik Gerets in. Hij verving Kezman voor John de Jong en dat had meteen effect. Er kwam een betere balans in het elftal van PSV, dat mede hierdoor meer grip op het middenveld kreeg. Bovendien speelde PSV een tandje hoger en feller en probeerde het Twente meteen vast te zetten. Na 10 minuten spelen kregen de Eindhovenaren loon naar werken. Mark van Bommel stuurde Dennis Rommedahl de diepte in. De Deen gaf een perfecte voorzet op Van Nistelrooij, die beheerst de bal achter Boschker schoof. Het was een bevreiding en een enorme opsteker voor PSV, maar vooral voor Van Nistelrooij zelf. Nog geen vijf minuten later mocht Boschker opnieuw de bal uit het net halen. Opnieuw was Van Nistelrooij de plaaggeest. Deze keer was het Kolkka die de bal goed voorgaf en zag, hoe Van Nistelrooij de bal 'half volley' tegen de touwen werkte: 2-0.

Even leek het erop, alsof PSV zou doordrukken en Twente met een grote nederlaag naar huis zou sturen. John De Jong kreeg nog een fraaie kans (na een mooi overstapje van Van Nistelrooij). Zijn lob werd echter door doelman Boschker gekeerd. Een kwartier voor tijd kwam de spanning plotseling terug in de wedstrijd. De eerste echte kans voor Twente was meteen raak. Scott Booth strafte zeer klungelig verdedigingswerk van de Eindhovenaren resoluut af: 2-1. Twente probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar verder dan een aardige mogelijkheid voor Vennegoor of Hesselink kwamen de Tukkers niet.

PSV - FC Twente 2-1 (0-0)

Scoreverloop:
55' Van Nistelrooij 1-0
59' Van Nistelrooij 2-0
75' Booth 2-1

De opstellingen
PSV: Waterreus, Van der Weerden, Faber, Nikiforov, Bouma, Van Bommel, Vogel, Rommedahl, Gakhokidze (Kolkka/33), Kezman (De Jong/45) Van Nistelrooy (Ramzi/88)

FC Twente: Boschker, Hulshoff,Grujic (Ouedraego/64), El Brazi, Polak, Van der Laan (Houwing/88), Ten Hag (Van der Paar/82), Van der Leegte, Booth, De Witte, Vennegoor of Hesselink

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 31.000

(HK)