Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > SOVS: Overheid misbruikt ongeregeldheden
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

SOVS: Overheid misbruikt ongeregeldheden

19 apr 2005 - Bron: SOVS

De SOVS heeft met gemengde gevoelens kennis genomen van de brief die minister Remkes op 18 april 2005 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De koepelorganisatie onderschrijft dat er afstand moet worden genomen van de paniekerige reacties van CDA en PvdA. Deze partijen hadden er voor gepleit om bij risicowedstrijden supporters van de bezoekende clubs te weren. De SOVS stelt dat het spelen van wedstrijden zonder uitpubliek onacceptabel is, omdat daarmee ook alle goede supporters getroffen worden.

De SOVS is er echter geen voorstander van dat de gebeurtenissen rond Feyenoord Ajax worden misbruikt om de democratische besluitvorming opzij te schuiven en met onmiddellijke ingang de maatregelen van de Werkgroep Nieuwe Competitie in te voeren. Maatregelen die zijn voorgesteld om de invoering van de play-offs met ingang van het nieuwe seizoen mogelijk te maken.

De SOVS merkt op dat de ongeregeldheden rond Feyenoord Ajax juist uitwijzen dat de voorgestelde maatregelen rond de play-offs nooit de gewenste resultaten kunnen hebben. Ajax maakt voor de uitwedstrijden immers al gebruik van een uitkaartsysteem en van pasfotoregistratie, maar desondanks is het misgegaan. Bovendien kunnen grote vraagtekens worden gezet bij het streven politietaken over te dragen aan de stewards van de clubs. Al vr afgelopen weekend hebben politiebonden en SOVS opgemerkt het een onmogelijke opdracht te vinden dat vrijwilligers de orde en veiligheid zouden moeten gaan bewaken. Dat zou afgelopen zondag tot een nog veel grotere chaos hebben geleid.

De koepelorganisatie is dan ook van oordeel dat de landelijke overheid alsnog moet laten weten dat de invoering van de play-offs van de baan is. De extra wedstrijden met verhoogd risico zullen een onaanvaardbaar beroep doen op de politiecapaciteit. Ook de meeste uitvoeringsmaatregelen dienen alsnog van tafel te worden gehaald. In plaats daarvan stelt de SOVS voor dat de overheid eindelijk eens werk maakt van de invoering van een meldingsplicht en van een versterkte dadergerichte aanpak van voetbalvandalen. Allemaal zaken die stuiten op verzet van parlementair verzet, die daarmee een echte aanpak van het voetbalvandalisme zo moeilijk maakt.

Laatst bijgewerkt : 19 apr 2005 - 19:15