Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Een overwinning voor alle Nederlandse voetbalfans!
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Een overwinning voor alle Nederlandse voetbalfans!

Gezamenlijk bericht van de Supportersvereniging PSV en de SOVS

3 aug 2005 - Door: DvG

Vandaag, woensdag 3 augustus 2005, heeft de bestuursrechter in Almelo een belangrijke uitspraak gedaan inzake de kwestie van de Supportersvereniging PSV en de Samenwerkende Organisaties van Voetbal Supporters tegen de Burgemeester van de gemeente Almelo. In de uitspraak schorst de rechter het besluit van de Burgemeester om de PSV supporters een verplichte reisregeling op te leggen!

Deze uitspraak is niet alleen belangrijk voor alle PSV supporters die willen afreizen naar Almelo op zaterdag 13 augustus, maar ook voor alle Nederlandse voetbalfans!

“De uitspraak legt een bom onder de door Nederlandse burgemeesters zo vaak gehanteerde combiregelingen voor voetbalfans, Het moet maar eens afgelopen zijn met de willekeur waarmee burgemeesters in dit land, vaak op uitdrukkelijk verzoek van de politie, combiregelingen opleggen voor fans van de uitspelende club", aldus een gelukkige Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Niet alleen stelt de rechter vast dat een burgemeester die verplichtingen oplegt die uitstrekken buiten zijn/haar gemeentegrens zijn bevoegdheid ver te buiten gaat. Maar ook stelt de rechter in feite vast dat verplichte combi’s opleggen aan voetbalsupporters geen oplossing voor het probleem voetbalvandalisme vormt!

Marcel Winkelman, vice-voorzitter SOVS: “Een baanbrekende uitspraak, waar iedere Nederlandse voetbalfan blij mee mag zijn!"

Overigens laat de bestuursrechter ook duidelijk weten dat commerciële belangen ook hun grens hebben en dat de KNVB aldus geen inspraak dan wel een rol heeft bij het opleggen van enige combiverplichting.

De volledige uitspraak van de Almelose bestuursrechter is overigens hier te raadplegen.

Laatst bijgewerkt : 3 aug 2005 - 22:07