Home > Nieuws > PSV boekt kleine zege op De Graafschap

PSV boekt kleine zege op De Graafschap

Eindhovenaren pas in laatste kwart op dreef

20 mei 2001

PSV heeft vandaag een moeizame zege op De Graafschap geboekt. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd het klasseverschil tussen de landskampioen en de degradatiekandidaat duidelijk. Tot die tijd speelde PSV vooral een vrij plichtmatige wedstrijd. De Graafschap was duidelijk voor een punt naar Eindhoven gekomen.
PSV probeerde vanaf het begin de tegenstander uit De Achterhoek terug te dringen op eigen helft. Het waren echter de bezoekers die via een treffer van Turpijn het beste uit de startblokken kwamen: 0-1. Lang kon de ploeg van trainer Marsman niet genieten van die voorsprong. Dennis Rommedahl bracht PSV enkele minuten later alweer langszij. Na een half uurtje spelen zet publiekslieveling Björn van der Doelen de Eindhovenaren zelfs op voorsprong en leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de thuisclub. Na een inschattingsfout van kevin Hofland brecht Robert Fuchs de stand echter weer in evenwicht.
Ook na de rust kwam PSV niet echt flitsend uit de startblokken. Pas nadat John De Jong in het veld was gekomen voor Kasper Bogelund (hij mocht het als rechtsback proberen), kwam er meer voetbal en meer strijd in het spel van PSV. Vanaf dat moment was het dan ook gedaan met De Graafschap, dat blij mocht zijn dat alleen John De Jong (uit een corner van Arnold Bruggink) nog wist te scoren voor PSV. Vanaf dat moment regende het kansen voor PSV, dat de score aanzienlijk had kunnen opvoeren. Met name Ruud van Nistelrooij had zijn vizier echter niet op scherp staan.

Na de wedstrijd werd er op zeer feestelijke wijze afscheid genomen van Ovidiu Stinga, Ruud van Nistelrooij en publiekslieveling Björn vd Doelen.

PSV - De Graafschap 3-2
12' Turpijn 0-1
14' Rommedahl 1-1
28' vd Doelen 2-1