Home > Nieuws > Debuut Waterreus in Oranje

Debuut Waterreus in Oranje

15 aug 2001

In de tweede helft van de oefenwedstrijd tussen Engeland en Nederland heeft PSV doelman Ronald Waterreus zijn debuut voor Oranje gemaakt. Hij viel goed in voor Edwin van der Sar.
Nederland won in Engeland overtuigend van de Engelse 11.

In de eerste helft had Mark van Bommel Nederland op 1-0 gebracht. Mark van Bommel scoorde in de 38e minuut de 1-0 middels een snoeihard schot in de kruising van zo'n 30 meter afstand.
Nog geen minuut later bracht oud-PSV'er Ruud van Nistelrooy Oranje op een 2-0 voorsprong. Nog net voor de rust schoot dezelfde van Nistelrooy de bal nog eens op de lat vanuit een moeilijke positie aan de rechterkant van het 16-meter gebied.
Nederland ging de rust in met een comfortabele 2-0 voorsprong en behield deze stand. Oranje heeft een goede generale gespeeld voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Ierland op 1 september a.s.

PSV'ers Kevin Hofland en Mark van Bommel speelden een goede wedstrijd.