Home > Nieuws > PSV wint met veel moeite op Woudestein

PSV wint met veel moeite op Woudestein

5 mrt 2011 - Door: ST
Dzsudzsák

ROTTERDAM – PSV heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Excelsior Rotterdam. Op Woudestein boekten de Eindhovenaren een moeizame 1-2 overwinning. Bij rust stond het nog 1-0 voor de thuisploeg maar binnen acht minuten na rust waren de rollen volledig omgedraaid en leidde PSV. Doelpunten kwamen op naam van Jeremain Lens en Atiba Hutchinson.

Door: Noël van de Laar,

Zoals bekend speelde PSV zonder de geschorste Ola Toivonen. Na de elleboogstoot van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Ajax, is hij voor vier weken aan de kant gezet. Zijn vervanger heette vandaag Otman Bakkal, die vorige week op zijn verjaardag nog op de tribune plaats moest nemen nadat Fred Rutten zijn ontevredenheid over hem nadrukkelijk uitsprak in de pers.

PSV had vandaag alle moeite met de thuisploeg Excelsior en het waren dan ook de Rotterdammers die na ruim twintig minuten gespeeld te hebben op een 1-0 voorsprong kwamen. Na slecht uitverdedigen van Orlando Engelaar wordt de bal voor het doel gegeven door Clasie. Vervolgens komt Isaksson uit zijn doel maar komt hij niet goed bij de bal waarna Guyon Fernandez hem precies goed raakt met het hoofd en zodoende de thuisploeg dus op voorsprong zet. Fernandez is daarmee de enige speler die dit seizoen zowel uit als thuis tegen PSV heeft weten te scoren.

PSV wist dat FC Twente in eigen huis gewonnen had van NAC Breda en wist dus ook dat het zelf hier ook moest winnen om de drie punten voorsprong te behouden. Toch maakte PSV geen al te beste indruk in de eerste helft. Het balbezit was duidelijk in het voordeel van de Eindhovenaren met zeventig procent, maar echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd.

Dat zorgde er dus ook voor dat er met diezelfde 1-0 stand gerust zou gaan worden. Maar met nog een kwartier te spelen in de eerste helft had Fred Rutten zowel Danny Koevermans als Genero Zeefuik al de dug-out uitgestuurd om warm te lopen. Het leek er dus op dat ook Rutten het nodig vond om het in deze wedstrijd uit een ander vaatje te tappen.

Na rust kwamen de beide elftallen weer op het veld. Bij PSV mocht Marcus Berg in de kleedkamer blijven. Hij werd vervangen door Danny Koevermans. Die wissel leek terecht, maar waarom Rutten dan niet koos voor Genéro Zeefuik blijft een raadsel. Berg vertrekt terug naar HSV na dit seizoen. Koevermans vertrekt ook en Zeefuik is jong, heeft talent en heeft eerder dit seizoen laten zien van waarde te kunnen zijn voor PSV. Fred Rutten besloot anders en liet Zeefuik nog een tijdje warmlopen.

Voor PSV veranderde qua speelstijl weinig ten opzichte van de eerste helft. Excelsior trok zich massaal terug op de eigen helft en wachtte af tot PSV een keer een fout maakte in de passing en PSV trachtte door de muur van verdedigers bij Excelsior te breken. Dat lukt al snel. Na vijf minuten viel de gelijkmaker al snel in de tweede helft binnen. Jeremain Lens zette voor vanaf rechts maar zonder dat de bal nog geraakt werd viel die zomaar bij de tweede paal binnen. Het was dus niet precies de bedoeling maar dat maakt het doelpunt niet minder mooi. Twee minuten later is het wéér raak. Atiba Hutchinson sprint met de bal aan de voet op aangeven van Erik Pieters de zestien binnen en rondt keurig af. Zo draait PSV binnen een tijdsbestek van twee minuten de achterstand om in een voorsprong.

PSV was daarna nog een aantal keer dichtbij de 1-3 maar drukte niet al te hard meer door. Ze leidden tenslotte al met 1-2 en dat was voldoende voor de drie punten. Ook in de wetenschap dat de Glasgow Rangers donderdag op bezoek komen in Eindhoven zal Fred Rutten zijn elftal niet te veel hebben willen over belasten en dus leek PSV de wedstrijd vrij eenvoudig uit te spelen.
Toch ging het nog de andere kant op. We zitten in de laatste minuut van de officiële speeltijd als Marcelo de bal tegen zijn arm aangespeeld krijgt. Scheidsrechter Makkelie twijfelt geen moment en wijst resoluut naar de stip. Toch leek de strafschop niet terecht omdat Marcelo niet met zijn arm naar de bal beweegt. Op het moment dat de 2-2 binnenvalt is de blessuretijd van drie minuten al ingegaan.

PSV heeft op dat moment haast. Het heeft afgetrapt en de bal wordt naar voren gejaagd. In eerste instantie redt de keeper nog maar daarbij laat Danny Koevermans zich vallen nadat hij aangetikt werd door keeper Pellatz. Opnieuw wijst scheidsrechter Makkelie naar de penaltystip. De laatste minuut blessuretijd is dan al ingegaan. De vaste strafschoppennemer van PSV heet Balázs Dzsudzsák en hij heeft nog altijd geen strafschop gemist in het shirt van PSV. Dus ook vandaag niet. In de laatste minuut van de blessuretijd schiet de Hongaar feilloos de bal in de hoek. PSV wint dus met 2-3 en ontzettend veel moeite van Excelsior Rotterdam.

Bijzonderheden

• Scheidsrechter Makelie gaf Excelsior in de laatste minuut een onterechte penalty. Hij maakte dit echter een aantal minuten later 'goed' door PSV een onterechte strafschop te geven.

Laatst bijgewerkt : 6 mrt 2011 - 10:49