Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Problemen Amstel Cup Ajax-PSV
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Problemen Amstel Cup Ajax-PSV

Amsterdam wil maar 10 bussen ontvangen

26 feb 2002 - Door: DvG

Ondanks het feit dat de Nederlandse Spoorwegen op doordeweekse dagen geen voetbalsupporters meer wil vervoeren en de PSV supporters daarom afhankelijk zijn van busvervoer naar Amsterdam voor de Amstel Cup wedstrijd tussen Ajax en PSV, wil de gemeente Amsterdam niet meer dan 10 bussen (500 fans) ontvangen.
Normaal gesproken zouden er voor PSV fans zeker 1600 kaarten beschikbaar gesteld moeten worden, dit zou betekenen dat er zeker 28 bussen nodig zijn om alle supporters te vervoeren, maar de gemeente Amsterdam wil hier niet aan meewerken.
De supportersvereniging heeft hevig geprotesteerd bij de gemeente Amsterdam en van alle mogelijke instanties de hulp ingeroepen. Tot nu toe lijken de Amsterdammers echter niet te vermurwen.

"Zaterdag starten we toch met de verkoop van de 1600 kaarten, als dat tot een verbod van de wedstrijd moet leiden, dan moet dat maar", aldus Ger van Os.

Inmiddels heeft PSV voorzitter Harry van Raaij zich achter het standpunt van zijn supportersvereniging gesteld. Desgevraagd stelde hij dat als er maar 500 PSV fans de bewuste wedstrijd kunnen bijwonen, PSV de wedstrijd niet zal spelen, met alle consequenties van dien.