Seizoen 2019/2020 - Eredivisie : Willem II - PSV (2 - 1)

10 november 2019 - 14:30 uur

Door: Stijn Slaats & Peter Vos

Pereiro

Willem II heeft PSV een nieuwe opdonder gegeven door het Brabantse onderonsje met 2-1 te winnen. De Tilburgers namen via twee identieke doelpunten van Ché Nunnely een 2-0 voorsprong. Pas in de slotfase deed invaller Gastón Pereiro iets terug namens PSV. Het lukte de Eindhovenaren echter niet nog een gelijkspel uit het vuur te slepen waardoor er nu al vier wedstrijden op rij in de Eredivisie niet meer is gewonnen.

Na de afstraffing bij LASK Linz in de UEFA Europa League moeten de PSV’ers de A58 afzakken naar Tilburg voor de Brabantse derby met Willem II. Kan het elftal van Mark van Bommel het tij keren of vult Willem II de Eindhovense gifbeker nog verder.

Op de wedstrijddag werd al vrij vroeg bekend dat Jeroen Zoet zijn plaats in het doel moet afstaan aan Lars Unnerstall. Het is de eerste basisplaats voor de Duitse goalie een officieel duel voor PSV.

Eerste aanval raak voor Willem II
Ondanks een aanvallend begin van PSV, slaat Willem II al vroeg in de wedstrijd toe. Mats Köhlert geeft bij de eerste tegenaanval van de thuisclub voor op Ché Nunnely. De vleugelspeler kruipt voor Sadilek en schiet de bal van dichtbij hard en hoog tegen de touwen.

Onder aanvoering van Cody Gakpo probeert PSV iets terug te doen maar de aanvaller ziet de vrijstaande Denzel Dumfries over het hoofd waardoor de aanval smoort. Pas na achttien minuten neemt Michal Sadílek Willem II-keeper Timon Wellenreuther onder vuur met een diagonaal schot.

Gakpo knalt op de lat
Willem II is zelfs dichtbij een tweede treffer als Pavlidis het veld oversteekt en Nunnely bedient. Dit keer gaat de inzet van de vleugelaanvaller voorlangs. Tien minuten voor rust knalt Bruma, na een pass van Schwaab, op Wellenreuther. Drie minuten later spat een afstandschot van Gakpo op de lat uiteen. Net voor het rustsignaal duikt Ché Nunnely vrij op voor Unnerstall maar dit keer redt de Duitser knap en keert de bal met zijn been.

In de tweede helft heeft PSV weliswaar een overwicht maar slaagt het er niet in grote kansen te realsieren. Dumfries en Doan komen in het strafschopgebied net tekort om gevaarlijk te worden.

Identieke tweede tegengoal
Na ruim een uur spelen komt Willem II op 2-0 na weer een doelpunt van Ché Nunnely. Zijn treffer lijkt een kopie van zijn eerste goal. Ndayishimiye start vanuit de middencirkel een rush naar voren, passt breed op Nunnely, die zijn schot kruiselings bij de twee paal binnen ziet gaan.

Van Bommel brengt vervolgens Mitroglou en Pereiro voor Bruma en Gutiérrez. In zeven minuten tijd pakken vier PSV’ers vervolgens een gele kaart. De thuisclub komt bijna op 3-0 als Unnerstall een schot van Köhlert niet volledig onder controle krijgt en Ndayishimiye de bal net naast tikt uit de rebound.

Pereiro brengt spanning terug
Gastón Pereiro geeft PSV weer hoop als hij de bal na een pass van Gakpo in de kruising lepelt. PSV dringt in de slotfase aan maar Pereiro, Dumfries en Mitrogloui slagen er niet in om Wellenreuther te verontrusten waardoor PSV voor de vierde keer op rij niet weet te winnen in de Eredivisie.

Laatst bijgewerkt : 10 nov 2019 - 17:41

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuijpers.