Seizoen 2020/2021 - Europa League : NS Mura - PSV (1 - 5)

24 september 2020 - 19:00 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vandaag de volgende kwalificatieronde voor de Europa League bereikt. Na negentig minuten stond er een 1-5 eindstand op het scorebord. PSV kwam via Donyell Malen op 0-1, zag de thuisploeg vervolgens terugkomen op 1-1 waarna Mauro Junior de voorsprong nog voor de rust herstelde. Na rust bepaalden Gakpo, Malen en wederom Gakpo de eindstand.

Door: Noël van de Laar

In het Philips Stadion waren zo'n vijfhonderd PSV-supporters getuige van de overtuigende overwinning in Slovenië. Daar werd vanavond een Viewing Party georganiseerd, omdat het momenteel niet mogelijk is de ploeg achterna te reizen.

Voor PSV werd het uiteindelijk ook zonder meegereisd uitpubliek een gemakkelijke avond. Waar er direct na rust nog een angstig moment was met een bal op de paal, is de ploeg van Roger Schmidt daarna niet meer in de problemen geweest. De Eindhovenaren zullen morgen terug reizen naar Nederland en het vizier gaan richten op het uitduel bij Heracles Almelo van aanstaande zondag, in de wetenschap dat het donderdag 1 oktober aan mag treden tegen een oude bekende. Rosenborg BK heeft haar thuiswedstrijd vanavond tegen het Turkse Alanyaspor met 1-0 gewonnen en dus staan alleen de Noren in Trondheim PSV nog een plek in de groepsfase van de Europa League in de weg.

Europa League

• Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer.