Seizoen 2020/2021 - Eredivisie : PSV - FC Emmen (2 - 1)

19 september 2020 - 20:00 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vanavond ook de tweede Eredivisiewedstrijd onder Roger Schmidt met drie punten afgesloten. Gemakkelijk ging het in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen echter niet, maar dankzij een lage voorzet van aanwinst Philipp Max kon Noni Madueke eenvoudig binnentikken voor de 1-0. Die goal viel ongeveer twintig minuten na het eerste fluitsignaal en was tot de slotfase ook de enige goal. Mvogo maakte het met nog vijf minuten te gaan nog spannend door zich te verslikken in een terugspeelbal, maar de ingevallen Maxi Romero zette in de laatste minuut van de blessuretijd toch nog orde op zaken door de winnende goal binnen te koppen. Zodoende staat PSV na twee wedstrijden op zes punten in de Eredivisie.

Door: Noël van de Laar    Foto's: John Claessens

Voor PSV stond vandaag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na de goede overwinning op bezoek bij FC Groningen vorige week legde vandaag de ploeg van Dick Lukkien een vergelijkbare afstand af om het op te nemen tegen de Eindhovense titelkandidaat. Voor een door Corona slechts met 8.000 man gevuld Philips Stadion wist de ploeg van Roger Schmidt wel het spel te maken maar ontbrak het vaak aan de finesse in de laatste fase voor de goal. Het doelpunt, na twintig minuten gemaakt door de vervanger van de naar Atalanta Bergamo vertrokken Sam Lammers, illustreerde de onmacht in de voorhoede bij PSV. Op aangeven van de tot de achterlijn opgestoomde Philipp Max kon de Engelsman de bal ternauwernood van dichtbij binnentikken.

Vlak voor de openingstreffer was de grootste kans van de wedstrijd echter voor de Emmense bezoekers. Een afvallende corner viel zo op de voet van de Peruviaanse spits Sergio Peña, het schot kon door keeper Mvogo ternauwernood uit de kruising geplukt worden.

In de tweede helft bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en dat zorgde ervoor dat een afjagend PSV op zoek ging naar een uitbreiding van de score. Telkens ging het daarbij mis in de laatste fase voor het doel en naarmate de tijd verstreek kreeg FC Emmen steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel. Dat gevoel leek te kloppen, al gebeurde het wellicht niet op de verwachte manier. Na vier wissels in drie minuten kwam een terugspeelbal via een stuit bij Yvon Mvogo. Die verslikte zich in de stuit waardoor die zo over zijn voet tergend langzaam zijn doel inrolde.

Wakker geschud door de plotselinge gelijkmaker ging de thuisploeg massaal op jacht naar de hernieuwde voorsprong. Na diverse mogelijkheden voor Donyell Malen en de wissel van Maxi Romero voor Cody Gakpo, viel de bevrijdende winnende treffer in de laatste minuut van de blessuretijd. De vorig seizoen verhuurde Maxi Romero maakte hem, wederom op aangeven van de Duitse linksback Philipp Max.

Zodoende zijn Schmidt en zijn mannen vanavond met de schrik vrijgekomen. Donderdag wacht het Europa League-kwalificatieduel op bezoek bij het Sloveense NS Mura. Volgend weekend wacht in de Eredivisie het uitduel met Heracles Almelo.

• Martin van den Kerkhof

Laatst bijgewerkt : 19 sep 2020 - 23:31

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.