Seizoen 2021/2022 - Vriendschappelijk : PSV - RWD Molenbeek (6 - 2)

03 juli 2021 - 15:00 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft haar eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding winnend afgesloten. Op de Herdgang werd het 6-2, na een 3-2 ruststand. Na een vroege achterstand stond het na nog geen kwartier spelen al 2-2. Na een knappe individuele actie van Noni Madueke was het Yorbe Vertessen die voor de gelijkmaker aantekende. Kort daarna kopte Eran Zahavi een knappe voorzet van Philipp Max tegen de touwen voor de 2-1. Na twijfelachtig optreden van Joël Drommel profiteerde Molenbeek door de bal in het lege doel te schuiven. Kort voor de rust werd de zeer bewegelijke Madueke hard neergehaald in de zestien. De Engelse Nigeriaan meldde zich zelf achter de bal en zorgde zo voor de tweede voorsprong van de middag. Na rust ging het een stuk makkelijker en liep PSV eenvoudig uit naar 6-2.

Door: Noël van de Laar    Foto's: John Claessens

Roger Schmidt had vandaag de beschikking over een selectie van twintig spelers. Vooral de 4-2 zal de meeste fans die de wedstrijd vanuit thuis hebben gevolgd bijblijven. Na een knappe solo zorgde de voor Bruma ingevallen Jeremy Antonisse op indrukwekkende wijze voor het eerste doelpunt kort na rust. De overige twee goals na de rust kwamen op naam van opnieuw Zahavi en Madueke, de twee spelers die vandaag de hele wedstrijd mochten spelen.

Aanstaande maandag zal de selectie van Roger Schmidt zo'n tweehonderd kilometer afreizen richting Marienfeld, waar woensdag een oefenduel gepland staat met Delbrücker SC. Zaterdags wordt er dan nog gevoetbald tegen, het afgelopen seizoen naar de Derde Bundesliga gedegradeerde, VfL Osnabrück. Niet lang na die wedstrijd zal de selectie terugkeren naar Eindhoven, waar op 14 juli nog geoefend zal worden tegen het Griekse PAOK Saloniki als laatste krachtmeting in aanloop naar het immens belangrijke tweeluik tegen het Turkse Galatasaray, waar kwalificatie voor de Champions League op het spel staat.

Laatst bijgewerkt : 3 jul 2021 - 21:03