Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2021/2022 - KNVB Beker : PSV - Telstar (2 - 1)

Wedstrijd verslag

20 januari 2022 - 18:45 uur

Door: WJS & Noel Van de Laar

Door Willem-Jan Schampers

Wie nu nog beweert dat Joël Drommel de eerste doelman van PSV moet zijn, kan wel eens keihard worden uitgelachen. De jonge keeper ging in de bekerwedstrijd tegen Telstar weer opzichtig in de fout en trainer Roger Schmidt kan het niet meer goedpraten dat Yvon Mvogo steeds maar op de reservebank moet plaatsnemen. O ja, PSV won uiteindelijk wel. Door doelpunten van Bruma en Veerman werd het 2-1.

De Eindhoven beginnen het ‘tussendoortje’ – zondag wacht immers Ajax – met een enigszins gewijzigd elftal. Cody Gakpo, Marco van Ginkel, Mauro Junior, Maxi Romero, Ritsu Doan en Jordan Teze worden blijkbaar ‘gespaard. Voor hen spelen Joey Veerman, Bruma, Philipp Mwene, Phillip Max, Yorbe Vertessen en Fodé Fofane. De laatste maakt zijn debuut, maar zal zich zijn eerste optreden in de basis van PSV 1 anders hebben voorgesteld.

Na een klein offensief van de thuisclub en een flinke kans voor Telstar, nemen de bezoekers in de 17e minuut brutaal de leiding. Drommel tast volledig mis op een hoge voorzet, waarna Özgür Aktas simpel kan inkoppen. PSV schrikt, maar lijkt nauwelijks bij machte om de eerste divisionist echt pijn te doen. Vertessen schiet de bal in het zijnet, maar verder is het zwaar ondermaats. Toch is het in de 33e minuut plotseling 1-1. Veerman stuurt Bruma diep, die beheerst afrond.

De PSV-supporters voor de buis, die verwachten dat hun team nu doordrukt, komen bedrogen uit. Het is juist Telstar dat het initiatief neemt, Gyliano van Velzen heeft de 1-2 op zijn schoen, maar kan in vrije positie niet afdrukken. Even heeft PSV nog een opleving, maar Vertessen en Mwene vinden doelman Ronald Koeman jr. op hun weg. Een gelijke stand dus bij de rust en hiervoor mag PSV zich gerust schamen!

Ongerust

In de tweede helft, met Gakpo en Doan voor Bruma en Fofane, gaat PSV dan eindelijk serieus op jacht naar de voorsprong. Althans dit is de algehele verwachting. Ajax zal echter ook bij het zien van dit PSV na de rust niet echt ongerust zijn geworden. Sterker nog: de beste kans is voor Telstar. Uit een hoekschop kan Aktas vrij inkoppen. Nu is Drommel wél attent en redt fraai. PSV moet écht aan de bak en komt in de 61e minuut zomaar op 2-1. Mwene haalt de achterlijn en legt terug op Veerman. De Volendammer schiet de bal koelbloedig binnen.

Niet veel later een opvallende wissel. Eran Zahavi maakt zijn rentree. Hij vervangt Vertessen. Ook Romero komt in de ploeg. Mario Götze gaat naar de kant. De Duitser was vrijwel onzichtbaar. Hopelijk is dit zondag in de topper tegen Ajax beter. De rest van de wedstrijd heeft bijzonder weinig om het lijf. Telstar probeert het wel, maar kan niet beter en PSV lijkt het wel te geloven. Zahavi kopt van dichtbij nog op de paal en Veerman wordt gewisseld voor Van Ginkel. Dat is het. Gelukkig is er geen publiek om te fluiten…

 

Karakteristieken

Scheidsrechter

  • Rob Dieperink

Laatst bijgewerkt : 6 mrt 2022 - 20:27

KNVB Beker

Extra

  • Deze KNVB Beker-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink.

Seizoen 2021/2022 - KNVB Beker : PSV - Telstar (2 - 1)