Seizoen 2002/2003 - KNVB Beker : PSV - SC Heerenveen (2 - 1)

05 maart 2003 - 19:30 uur

Door: HK

PSV heeft zich in Eindhoven ten koste van Heerenveen geplaatst voor de halve finales van de Amstel Cup. Mateja Kezman was de grote held aan Eindhovense zijde. Hij scoorde beide Eindhovense treffers. Pas in blessuretijd van de tweede helft kon Heerenveen iets terug doen via Samaras maar dat was slechts voor de statistieken.

Na 8 minuten kreeg Nurmela een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen namens Heerenveen. Van Bommel leed slordig balverlies, waarna Gerald Sibon Waterreus bijna verraste. In de rebound miste Nurmela. Aan de andere kantr kreeg Andre Ooijer even later twee aardige kansen, maar ook hij wist het net niet te vinden. Daarna ontspon zich een vrij tamme wedstrijd, waarin zekerheid de boventoon voerde. PSV had iets meer balbezit en kreeg nog een paar kleine mogelijkheden, maar echt benauwd kreeg Heerenveen het niet. Daarvoor speelde PSV in een te laag tempo en was het te onnauwkeurig in de opbouw. Aan de andere kant had de defensie van PSV geen kind aan de aanvallers van Heerenveen.

Meteen in het begin van de tweede helft kopte Kezman een afgemeten voorzet van Lee fraai buiten bereik van Vonk in de lange hoek. In het laatste kwartier moest Heerenveen wat meer ruimte weggeven achterin, waardoor PSV wat meer ruimte kreeg om te voetballen. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de 2-0 van Kezman. Hij reageerde attent op een slim balletje van Vogel door het centrum van de Heerenveen-defensie. Samaras kopte in de 90e minuut de 2-1 binnen nadat Sibon een voorzet vanaf links met het hoofd verlengd had. Doelman Ronald Waterreus ging niet helemaal vrijuit bij die treffer, maar daar zal niemand bij PSV nog lang bij stil staan.

Bijzonderheden

• Leondra begint in de basis in plaats van Vennegoor of Hesselink, die zelfs niet meer in mocht vallen.