Seizoen 2022/2023 - Eredivisie : AZ - PSV (1 - 2)

Wedstrijd verslag

28 mei 2023 - 14:30 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV heeft zich op de laatste speeldag van de eredivisie van deelname aan de kwalificatie voor de Champions League verzekerd.De Brabanders wonnen met 2-1 bij AZ,dat daardoor als vierde eindigt.

PSV zocht in de tegenvallende eerste helft amper de aanval en had de zaakjes verdedigend prima op orde.Voor AZ waren Pavlidis en Reijnders nog wel dicht bij de 1-0.Aan de overzijde kopte Til over.

Door de achterstand van Ajax bij Twente kon AZ nog derde worden.De thuisploeg zocht daarop de aanval,maar Simons scoorde aan de andere kant.AZ zette nog een keer aan,kreeg na een rake penalty van Karlsson weer hoop,maar zag Simons diep in blessuretijd de 2-1 maken.

Extra

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.