Seizoen 2022/2023 - Europa League : FC Zürich - PSV (1 - 5)

06 oktober 2022 - 18:45 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV heeft zijn eerste overwinning in groep A van de Europa League te pakken. Op bezoek bij het onthutsend zwakke FC Zürich wonnen de Eindhovenaren met 5-1.

Zürich is landskampioen, maar staat nu laatste in de nationale competitie en verloor beide Europese groepsduels. Ook PSV legde de Zwitserse desorganisatie pijnlijk bloot. De aalvlugge Vertessen werd tweemaal weggestuurd en maakte ook twee keer koeltjes af. Gakpo gooide het duel na 21 minuten al in het slot: 0-3.

Simons tikte nog voor de rust met zijn teen de 0-4 binnen. In de tweede helft maakte Gakpo met een hard gekruld schot de mooiste goal. Voormalig NEC'er Okita deed in de slotfase nog iets terug.

Europa League

• Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter William Collum (SCO).