Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2023/2024 - Vriendschappelijk : PSV - Nottingham Forest FC (1 - 0)

Wedstrijd verslag

30 juli 2023 - 18:30 uur

Door: TV

PSV heeft de oefencampagne zondagmiddag afgesloten met een 1-0 overwinning op Premier League ploeg Nottingham Forest. Een doelpunt van Johan Bakayoko gaf de doorslag op een mooie dag die vooral in het teken stond van de jaarlijkse Fandag. Zo'n 50.000 supporters kwamen richting het Philips Stadion, waar van alles te doen was.

Voordat de wedstrijd om 18:30 uur begon, was het gezelligheid troef in Eindhoven. Zo kreeg de jeugd onder andere de kans om hun trommelkunsten te vertonen en konden de PSV-spelers onthaald worden bij het stadion. De spelers maakten van de gelegenheid gebruik door in cabriolets aan te komen. Ook waren er weer talloze fans die het Philips Stadion uitgebreid bekeken met de stadiontour. In het stadion werd later in de middag aandacht gegeven aan vijf PSV-legendes, die kun eigen plekje in de Walk of Fame kregen: Jan Heintze, Guus Hiddink, René en Willy van de Kerkhof en wijlen Jan van Beveren. Het totaal aantal namen in de PSV Walk of Fame werd daarmee opgehoogd tot 17.

En dan de wedstrijd. PSV trad onder andere aan met rechtsback Sambo en Olivier Boscagli. Op het middenveld was een plekje ingeruimd voor jongeling Babadi en nieuweling Noa Lang speelde samen met De Jong en Bakayoko in de voorhoede. PSV had de zaken defensief goed op orde. Aanvallend was het bij vlagen aardig, maar veel grote kansen waren er niet te noteren. Een hard en zuiver schot in de onderhoek zorgde dan ook voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Bakayoko was de doelpuntenmaker. Trainer Bosz koos ervoor om niet al te veel door te wisselen in de tweede helft, om zijn ploeg zo optimaal voor te bereiden op het treffen met Landskampioen Feyenoord.

Aanstaande vrijdag staat het affiche om de Johan Cruijff Schaal op het programma in De Kuip. Tegen Feyenoord, dat vandaag met 2-1 won van het Benfica van Roger Schmidt, gaat PSV op jacht naar de eerste prijs van het seizoen.

Laatst bijgewerkt : 30 jul 2023 - 21:57