Eredivisie : Excelsior - PSV (0 - 2)

Wedstrijd verslag

02 april 2024 - 20:00 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft de teleurstelling van afgelopen zaterdag na de eerste verliespartij in de Eredivisie een moeizaam vervolg gegeven. Na een slaapverwekkende eerste helft, zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten stond het bij rust 0-0. In het eerste kwartier na rust was het Mauro Junior die eindelijk het gaatje vond voor het schot, in een door Excelsior sterk georganiseerde defensie. Vier minuten later gooide PSV de wedstrijd definitief in het slot. Johan Bakayoko werd met een prachtige steekbal de diepte ingestuurd door Malik Tillman en rondde vervolgens perfect af voor de 0-2.

Door: Noël van de Laar

PSV, dat afgelopen zaterdag in Nijmegen met uitzondering van de langdurig geblesseerde Noa Lang, de beschikking had over een volledig fitte selectie, moest vandaag Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Ismael Saibari missen. Het drietal werd niet fit genoeg geacht om vandaag van waarde te zijn en bleven dus achter in Eindhoven. Bij Excelsior viel beoogd transferdoelwit voor PSV Driouech na een kwartiertje voetballen uit met een ogenschijnlijk ernstige hamstringblessure. De snelle vleugelaanvaller verliet het veld in tranen terwijl hij vervangen werd door Oscar Üddenas.

In de eerste helft waren de doelpogingen op een hand te tellen. Twee doelpogingen van PSV werden door de defensie geblokkeerd en tot corner verwerkt, terwijl Excelsior hoopte op een snelle counter die in feite de gehele wedstrijd uit zou blijven. Het leek door het gebrek aan creativiteit bij PSV enige tijd op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, tot Mauro Junior na een klein kwartier spelen in de tweede helft besloot de trekker uit te halen. Zijn schot trof op magistrale wijze doel. Nog geen vier minuten later stak Malik Tillman de breedte van het veld over vanaf de linkerflank, om vervolgens de doorgerende Johan Bakayoko te bedienen met een prima steekbal. Het was voor de behendige Belgische rechtsbuiten vervolgens een koud kunstje om de bal achter doelman Stijn van Gassel in het doel te werken.

In de slotfase mochten Guus Til en Luuk de Jong nog naar de kleedkamer, zij werden vervangen door respectievelijk Isaac Babadi en Ricardo Pepi die geen echt stempel meer konden drukken op de wedstrijd. Daarmee gaat voor Peter Bosz en zijn ploeg nu het vizier op AZ, dat aanstaande zaterdag op bezoek komt in het Philips Stadion. Er resten nog zes finales in dit Eredivisieseizoen waarvan PSV er minimaal vier dient te winnen om zichzelf voor het eerst sinds 2018 kampioen van Nederland te mogen noemen. De thuiswedstrijd tegen AZ, die PSV al vier opeenvolgende jaren niet wist te winnen, is daarmee op papier wel de moeilijkste te nemen horde voor het team dat dit seizoen zolang ongeslagen wist te blijven.

Extra

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.
  • De draad is weer opgepakt. Weer een overwinning. Saibari blijt op kop ondanks dat hij niet speelde. Til en Veerman komen wel dichterbij. Verder niet veel wijzigingen.