Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : FC Utrecht - PSV (3 - 3)

Wedstrijd verslag

28 november 2001 - 20:00 uur

Mateja Kezman

Na afloop was er opnieuw een fles champagne voor Mateja Kezman. Net als na de uitwedstrijd tegen Ajax werd de Joegoslaaf uitgeroepen tot man van de wedstrijd bij FC Utrecht-PSV. En die fles had Kezman meer dan verdiend. Trainer Erik Gerets zal er persoonlijk graag nog enkele flessen bij kado doen, waarvan ook eentje voor Bogelund. De Joegoslaaf was de absolute uitblinker op het veld en hij zorgde er samen met de Deense middenvelder voor dat PSV een punt uit het vuur wist te slepen.

FC Utrecht-PSV was van het begin tot het einde een boeiend voetbalgevecht. FC Utrecht, gesteund door haar fantastische aanhang, zette PSV vanaf het beginsignaal onder druk. En niet alleen met vechtvoetbal, want de ploeg uit de Domstad liet bij vlagen zien ook goed te kunnen voetballen. PSV had het er behoorlijk moeilijk mee. Vooral bij corners oogde de Eindhovense defensie behoorlijk onzeker. Gerenommeerde koppers als Faber, Ooijer en Nikiforov verloren zelden zoveel luchtduels. Tot overmaat van ramp had Nikiforov al na vijf minuten de bal achter Lodewijks gewerkt. Vanaf dat moment was de toon helemaal gezet. Pas na een klein half uur ging de Utrechtse storm een beetje liggen. Dat het toen nog maar 1-0 stond voor de thuisploeg was een wonder op zich. Met dank aan Kasper Bogelund overigens. De Deen haalde tot tweemaal toe op fraaie wijze de bal van de doellijn. Meteen toen Utrecht de druk even wat verminderde om zelf een beetje op adem te komen kwam het Eindhovense antwoord. Na wat geklungel in de Utrechtse defensie kwam de bal voor de voeten van Kezman, die dit kadootje met veel plezier aanvaardde. Een kans, een goal. Een staaltje van effectiviteit, waar ze in Duitsland en Italie jaloers op zouden zijn.

In de tweede helft opende Utrecht net zo fanatiek als in de eerste helft. En voor dat de Eindhovenaren in de gaten hadden wat er allemaal gebeurde, stond Utrecht met 3-1 voor en leek de wedtsrijd gespeeld. Wederom oogde de Eindhovense defensie onzeker bij corners en hoge ballen. PSV leek rijp voor de sloop, maar toonde plotseling karakter en veerkracht in de persoon van Mateja Kezman. De Joegoslaaf lijkt zijn oude vorm weer te pakken te krijgen ("ik speel het liefst onder regenachtige omstandigheden") en toonde zich een ware plaaggeest voor de Utrechtse verdediging. Altijd was hij aanspeelbaar, hield hij de ballen goed bij zich. Hij was spelbepaler, buitenspeler en spits tegelijk. Met een fraaie voorzet vanaf links op Vennegoor of Hesselink (na een even zo fraaie aktie) en een kopbal op een afgemeten voorzet van invaller Gakhokidze deed hij de wedstrijd kantelen. Kort voor tijd had hij zelfs nog de 3-4 op de schoen, maar dat zou ietwat te veel van het goede geweest zijn voor PSV. Kezman zelf zou die treffer echter meer dan verdiend hebben.

Karakteristieken

FC Utrecht:
Harald Wapenaar, Stijn Vreven, Patrick Zwaanswijk, Robert Roest, Pascal Bosschaart, Jean Paul de Jong, Tom van Mol, Dave van den Bergh (75. Arco Jochemsen), Stefaan Tanghe, Igor Gluscevic (87. Karim Touzani), Dirk Kuyt

PSV:
Patrick Lodewijks, André Ooijer, Ernest Faber, Yuri Nikiforov, Jan Heintze, Kasper Bøgelund, Theo Lucius, Johann Vogel (79. Georgi Gakhokidze), Dennis Rommedahl, Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink (87. Eric Addo)

Scheidsrechter: Ben Haverkort

Toeschouwers: 13.500

Kaarten
Geel: De Jong, Vreven (FC Utrecht), Faber, Ooijer (PSV)

Eredivisie