Seizoen 2003/2004 - Eredivisie : FC Groningen - PSV (0 - 2)

25 januari 2004 - 12:30 uur

Door: ES

Vennegoor of Hesselink

Op wat kleine kansjes voor met name Elshot na, had PSV vanmiddag weinig te duchten van FC Groningen. Het lukte de Eindhovenaren zodoende simpel om de wedstrijd nog voor rust op slot te doen. Het eerste doelpunt betrof een vrije trap van Wilfred Bouma van zo’n 30 meter afstand. Het onhoudbare schot veranderde van richting en verdween met een ziedende vaart achter doelman Beukenkamp. Na deze 0-1 volgde een opgelegde kans voor Vennegoor of Hesselink, die dankbaar toekeek hoe meerdere Groningers de bal lieten lopen. De Twent slaagde er echter niet in het net te treffen en raakte de paal. De spits maakte zijn misser echter ruimschoots goed door in de 40’ste minuut een pass van John de Jong binnen te tikken. Het makke Groningen wist ook in de tweede helft niet te imponeren en toonde in eigen huis niet de vereiste inzet om de hierdoor onafwendbare nederlaag te voorkomen.