Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Seizoen 2003/2004 - Eredivisie : PSV - ADO Den Haag (3 - 2)

Wedstrijd verslag

09 mei 2004 - 14:30 uur

Bouma

In een matige wedstrijd wist PSV vanmiddag de drie punten in huis te houden. Met veel pijn en moeite zetten de Eindhovenaren laagvlieger ADO Den Haag aan de kant.

Voor de rust scoorde Park, de beste man aan Eindhovense zijde, de enige treffer. Het was een van de spaarzame hoogtepuntejes van het eerste bedrijf, waarin PSV niet echt aanzette en ADO niet beter kon.

Tien munten na rust verdubbelde Mateja Kezman de score met zijn 28e treffer van het seizoen. Hij had even daarvoor een strafschop gemist, maar maakte zijn fout meer dan goed met een wonderschone treffer. Vanuit stand krulde hij, met twee verdedigers voor zich, de bal in de verre kruising. Dat had het signaal moeten zijn voor een galavoorstelling aan Eindhovense zijde. Dat werd het echter niet, want door slap ingrijpen kwam ADO Den Haag weer langszij. Eerst was Castelen zijn directe tegenstander Lucius te slim af en scoorde vervolgens beheerst met een droge knal. Tien minuten later konden de meegreisde aanhangers van ADO opnieuw juichen, toen Stroeve een zelf opgezette aanval beheerst afrondde. Het slotakkoord was echter voor Wilfred Bouma, die met een lage schuiver vanuit de tweede lijn PSV alsnog de drie punten bezorgde.

Dankzij deze overwinning plaatste PSV zicg defenitief voor de voorrondes van de Champions League.

Laatst bijgewerkt : 16 mei 2004 - 16:57

Eredivisie

Extra