Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : PSV - NAC (3 - 1)

Wedstrijd verslag

26 januari 2002 - 19:30 uur

Bouma

PSV was zaterdagavond duidelijk een maatje te sterk voor streekgenoot NAC. Uiteindelijk won PSV de derby met 3-1 en met die uitslag mocht NAC de handen dichtknijpen.

Met name in het eerste half uur liet PSV bij vlagen flitsend voetbal zien. Binnen een kwartier stond PSV met 2-0 voor door fraaie treffers van Bouma (mooi schot vanuit de tweede lijn) en Rommedahl (fraai met buitenkant-rechts binnengeschoten). Daarna was NAC rijp voor de sloop, maar PSV verzuimde NAC te vernederen. Kansen kregen de Eindhovenaren wel. Zo kreeg Arnold Bruggink een fraaie mogelijkheid na een schitterende dubbele een-twee met Dennis Rommedahl. De Tukker zag zijn inzet echter aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. De aanvalsopzet deed echter denken aan de gouden tijden tussen Nilis en Van Nistelrooij.

Na een half uurtje ging de PSV-storm wat liggen, maar NAC bleef de onderliggende partij en mocht blij zijn dat PSV genoegen nam met een 2-0 ruststand.

Mocht de club uit Breda nog hoop gehad hebben op een gunstige uitslag, dan werd die hoop meteen na de thee met de grond gelijk gemaakt. In de eerste minuut van de tweede helft bracht Arnold Bruggink de stand op 3-0. PSV geloofde het vervolgens wel en liet NAC wat meer aan voetballen toekomen. Na een blunder van Bouma (hij speelde overigens verder zeer verdienstelijk als vervanger van Heintze) mocht Cristiano geheel onverwacht nog de eer redden voor NAC. Daarmee deed PSV zichzelf een beetje te kort.

Karakteristieken
PSV - NAC: 3-1

5. 1-0 Bouma
13. 2-0 Rommedahl
46. 3-0 Bruggink
85. 3-1 Cristiano

Scheidsrechter: Ben Haverkort

Toeschouwers: 33.000

Kaarten
Geel: Mensah, Gudelj (NAC)

Opstellingen:
PSV: Patrick Lodewijks, Kasper Bøgelund, André Ooijer, Kevin Hofland (46. Ernest Faber), Wilfred Bouma, Dennis Rommedahl, Mark van Bommel (84. Eric Addo), Johann Vogel, Giorgi Gakhokidze, Arnold Bruggink, Jan Vennegoor of Hesselink (72. Mateja Kezman)

NAC: Gábor Babos, Csaba Féhèr, Rob Penders, Kofi Mensah (46. Rick Versteeg), Nebojsa Gudelj, Tamás Petô (9. Orlando Engelaar), Earnest Stewart, Alfred Schreuder, Cristiano, Youssouf Hersi, Kevin Bobson (68. Glen Salmon)

Eredivisie