Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2003/2004 - Europa League : PSV - Newcastle United (1 - 1)

Wedstrijd verslag

08 april 2004 - 20:30 uur

Mateja Kezman

Vanavond heeft PSV in de eerste wedstrijd van de kartfinales van het UEFA-cuptoernooi in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Engelse Newcastle United. Mateja Kezman en Jenas waren de doelpuntenmakers. Beide treffers vielen in de eerste helft. Daarmee werd PSV wat karig beloond.

De Eindhovenaren kwamen aardig uit de startblokken. Na wat speldenprikjes van Van Bommel en Park, was het Mateja Kezman die na een kwartier spelen met een bekeken boogbal de Eindhovenaren de gewenste flitsende start gaf. PSV controleerde daarna de wedstrijd, hoewel Waterreus met twee fraaie reflexen liet zien nog altijd een uitstekende keeper te zijn. Vlak voor rust sloeg het noodlot voor PSV toe. De Franse arbiter Veissiere gaf diep in de blessuretijd van de eerste helft wel heel gemakkelijk een vrijetrap na een vermeende fout van van der Schaaf. Uit die vrijetrap kon Jenas ongehinderd met het hoofd scoren. Even daarvoor verzuimde de Franse arbiter Titus Bramble met rood van het veld te sturen, nadat deze zijn arm bewust in het gezicht van van der Schaaf gepland had.

Ondanks deze tegenslag(en) kwam PSV fris en met veel goede wil uit de kleedkamer. Newcastle werd teruggedrongen en een Eindhovense treffer behoorde zeker tot de mogelijkheden. Bouma kopte uit een corner op de lat en een omhaal van Kezman ging maar rakelings over. Nadat Van der Schaaf gewisseld was voor Vogel en Dennis Rommedahl in de ploeg kwam voor John de Jong, probeerde PSV de tegenstander nog eerder en feller vast te zetten. Twee keer werd Rommedahl op de rechterkant gelanceerd en gaf hij een gevaarlijke voorzet af. Helaas kon aan die voorzetten geen passend vervolg gegeven worden.

Al met al had PSV gezien het spelbeeld wat meer verdiend dan deze 1-1. Toch hoeft PSV niet te wanhopen. Newcastle is een ploeg die achterin kwetsbaar oogt, met name over de grond. Via de flanken moet PSV zeker voor gevaar kunnen zorgen. Park en later Rommedahl bewezen dat de beide backs van Newcastle te kloppen zijn, omdat beiden niet echt snel en wendbaar zijn. Als alles meezit zullen zowel Arjen Robben als Dennis Rommedahl komende woensdag speelklaar zijn voor de return in Newcastle. PSV zal daar hoe dan ook minimaal een keer, doch liefst twee keer moeten scoren. Als het veelvuldig via de vleugels de aanval zoekt, behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Karakteristieken

Scheidsrechter

  • Gilles Veissière (Frankrijk)

Gele kaart(en)

  • Van der Schaaf, De Jong, Waterreus (PSV), Jenas (Newcastle United)

Scoreverloop

  • 1-0 Kezman (15.)
    1-1 Jenas (45. 4)

Laatst bijgewerkt : 9 apr 2004 - 0:01

Europa League

Extra

  • Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gilles Veissière (Frankrijk).
  • De mascotte van de wedstrijd was: Mitchell Cox.