Seizoen 2004/2005 - Eredivisie : PSV - FC Groningen (3 - 0)

02 oktober 2004 - 19:30 uur

Door: Chris & ES

Geen minuut leek PSV van plan te zijn zich al te erg in te willen spannen tegen FC Groningen. De ploeg speelde loom en weigerde het gaspedaal vol in te trappen. Toch kwamen de Eindhovenaren snel tot scoren. Daarvoor had de ploeg van coach Fred Rutten -- Hiddink vertoefde voor scoutings-werkzaamheden in Zuid-Amerika -- wel de hulp nodig van Groningen-verdediger Elschot. Die was zo vriendelijk de bal na 5 minuten spel in eigen doel te werken.

PSV moest vervolgens wachten tot de 32ste minuut, alvorens er weer een doelpunt te vieren viel. Toen was het DaMarcus Beasly die de wedstrijd op slot deed. De Amerikaan kreeg bij afwezigheid van Park eindelijk weer eens wat spelminuten en gebruikte deze om weer in zijn oude vorm te geraken. Zijn schuiver was even droog als effectief: de 2-0 was geboren.

Het feest werd uiteindelijk gecompleteerd door John de Jong, zodat de einduitslag al na slechts 62 minuten spel de op het scorebord stond. De 3-0 overwinning op Groningen was dus weinig spectaculair, maar oh zo nuttig. Met het oog op het bomvolle internationale spelschema, was het immers maar goed dat PSV niet met haar krachten hoefde te smijten.