Seizoen 2004/2005 - Eredivisie : PSV - ADO Den Haag (4 - 0)

Wedstrijd verslag

13 maart 2005 - 12:30 uur

Door: Chris & ES

Park

PSV ontving vanmiddag ADO Den Haag dat tot vandaag bezig was aan een goede reeks. In de laatste weken won de ploeg onder meer van subtoppers als FC Utrecht en Vitesse. Guus Hiddink voorspelde daarom een lastige strijd en had zijn ploeg geïnstrueerd om meteen druk te zetten. Dat gebeurde. Al na 6 minuten stond de 1-0 op het scorebord en 22 minuten later was de wedstrijd gespeeld. De einduitslag betekende de zoveelste 4-0 zege van het seizoen.

PSV dicteerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, gaf geen kansen weg en bepaalde voortdurend het tempo in de partij. Steeds als de ploeg versnelde, had ADO het nakijken. Enerzijds toonde Den Haag teveel ontzag, anderzijds was de controle bij PSV fenomenaal.

De eerste treffer van de dag kwam op naam van uitblinker Park. De kleine Koreaan wist met het hoofd te scoren, na een assist van Cocu. Park liep knap in op de lange pass en werkte de bal fraai in de linkerhoek. Na dat doelpunt hield PSV de druk op de ketel, zonder zich overmatig in te spannen. Dat resulteerde onder meer in lob van Cocu (net over) en een kopbal van Vennegoor op de paal.

In de 28ste minuut was het weer de paal die een doelpunt voorkwam, deze keer van Park. Gelukkig stond Van Bommel klaar in de rebound, om alsnog het net te vinden. Een kwartier later kreeg Park toch nog zijn tweede goal na een fraaie actie aan de linkerkant. Met een prachtig schot passeerde hij doelman De Vries. Pas in de minuten hierna wist Den Haag een kans te creëren. Gomes klaarde zijn eerste klus naar behoren en voorkwam vlak voor rust een goal van Den Ouden.

Na rust verwachtte iedereen dat PSV de score zou uitbouwen, maar de ploeg van Hiddink hield zich in. Met een druk programma voor de boeg, leek dat wel zo verstandig. Toch kon ADO ook nu geen vuist maken. Sterker nog; vlak voor tijd werd het zelfs 4-0 uit een corner van Van Bommel. Het was Alex die met een kopbal weer aantoonde hoe gevaarlijk dit PSV is bij dode spelmomenten.

Kortom: druk programma of niet, als PSV zo makkelijk blijft winnen, kan het rustig 7 wedstrijden per week spelen. Daar heeft het althans alle schijn van.