Seizoen 2004/2005 - Eredivisie : PSV - RBC Roosendaal (4 - 1)

02 februari 2005 - 20:00 uur

Door: ES

Mark van Bommel

Met de carnaval voor de deur besloot de KNVB dat de Brabantse derby tussen PSV en RBC vanavond gespeeld moest worden. Hoewel RBC het de laatste tijd goed doet, was de ploeg uit Rozendaal niet opgewassen tegen de Eindhovense formatie. Het duurde alleen even voordat het verschil in doelpunten werd omgezet.

Bij rust was het nog altijd 0-0. Dat was mede te danken aan goed keeperswerk van RBC-doelman Aerts. Hij stopte in de eerste helft maar liefst twee penalties: één van uitblinker Van Bommel en één van Ooijer. Beide strafschoppen werden op identieke wijze ingeschoten: laag in de hoek, zonder al te veel overtuiging.

In de tweede helft kreeg RBC het extra zwaar, toen verdediger Fleur de rode kaart kreeg gepresenteerd. Hij vloerde Beasley net buiten het strafschopgebied. Toch besloot scheidsrechter Van der Hilst, na overleg met de grensrechter, om de bal op de stip te leggen. Weer was het Van Bommel die de aanloop nam, maar deze keer knalde hij de bal halfhoog in de linker hoek.

Niet lang na de bevrijdende treffer maakte Van Bommel de 2-0, waarna de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Doelman Gomes bracht de spanning terug, door de bal in de voeten van RBC-spits Guijt te passen. Gelukkig stelde PSV gauw orde op zaken met alweer een penalty. Deze keer was het de beurt aan Vennegoor of Hesselink. Hij schoof de bal zuiver in de linkerhoek. Het was John de Jong die de eindstand vervolgens op 4-1 bracht.