Seizoen 2005/2006 - Eredivisie : PSV - NAC Breda (3 - 0)

03 december 2005 - 19:30 uur

Door: DvG & ES

Vennegoor of Hesselink

Nog niet 1 keer dit seizoen wisten de bezoekers aan het Philips Stadion de bal langs doelman Gomes te schieten. De laatste die er wél in slaagde, was ook al een PSV'er. Op 21 augustus van dit jaar maakte Alex een eigen goal in de wedstrijd tegen Vitesse. We mogen dus concluderen dat alleen PSV tot scoren komt in eigen huis. Die goede gewoonte bleef ook in de wedstrijd tegen NAC gehandhaafd. Ook deze keer hield Gomes zijn doel schoon en boekte PSV een degelijke 3-0 overwinning. Enigst minpuntje: alle doelpunten vielen pas in de 2e helft. En dat terwijl PSV de zege graag in de 1ste helft al had veiliggesteld, met het oog op de kraker van aankomende dinsdag, als PSV het beslissende Champions League-duel tegen Fenerbahçe speelt.

De mogelijkheid om in een vroeg stadium op 1-0 te komen, was er wel. Uitblinker Farfàn versierde al na een kwartier een strafschop, die helaas door Simons werd gemist. De Belg schoot de bal laag en niet al te hard door het midden, precies daar waar doelman Van Zwam het schot verwachtte.

De 1-0 kwam na zo'n 50 minuten spel alsnog op het scorebord, toen Farfàn doorbrak op rechts en de bal teruglegde op Jan Vennegoor of Hesselink. Goed afleidend werk van Koné verschaftte Lange Jan net dat beetje ruimte waaraan hij genoeg had om te scoren. Laag en hard verdween de bal langs Van Zwam.

De 2-0 kwam van Farfàn zelf. Was hij bij het eerste doelpunt nog aangever, nu speelde hij zichzelf vrij vanaf de linker flank, drong het strafschopgebied binnen en haalde uit. Zijn schoot knalde diagonaal de touwen in.

De 3e en laatste goal was feitelijk de enige waarin de Peruviaan geen aandeel had. Goed storend werk van invaller Robert bracht PSV in een ideale counter-situatie. Samen met Koné sprintte de Braziliaan met de bal naar het strafschopgebied, waar de beide heren het karwij koeltjes klaarden. Robert legde af op Koné, die zonder aarzelen raak schoot.

Kansen voor NAC waren er nauwelijks. Behoudens een schot op de paal van Sikora en een intikmogelijkheid voor Van Hooijdonk. Geen moment had NAC kans op de overwinning en dus bleef PSV voor de 17e keer op rij ongeslagen in eigen huis.