Seizoen 2005/2006 - Eredivisie : PSV - ADO Den Haag (3 - 0)

Wedstrijd verslag

27 november 2005 - 14:30 uur

Door: DvG & ES

Vennegoor of Hesselink

Na een stroef begin won PSV alsnog overtuigend van tegenstander ADO Den Haag. De Eindhovenaren die dit seizoen zo moeizaam tot scoren komen, zagen na 45 nog altijd de 0-0 stand op het scorebord staan. Het was Jan Vennegoor of Hesselink die daar tot zijn eigen geluk in de tweede helft verandering in bracht. Met twee kopballen passeerde hij de ADO-doelman, die er overigens in geen van beide situaties 'goed uitzag'.

De eerste goal van Lange Jan was het gevolg van een corner. Culina mikte de bal op het hoofd van de Tukker, die alle ruimte kreeg van de doelman en zijn defensie. Bij de tweede treffer kopte Vennegoor de bal achterwaards over de slecht uitkomende sluitpost.

Na zo'n 60 minuten kwam de licht geblesseerde Farfan in het veld. Hij zorgde gelijk voor vuurwerk. Een overtreding op de PSV-aanvaller kwam Rijaard op zijn 2e gele en dus rode kaart te staan. Vanaf de 80ste minuut speelde PSV dus slechts tegen 10 Hagenezen. Koné maakte in die slotfase dankbaar gebruik van een uitstekende pass van Ooijer. De bal sneed dwars door de as van de ADO-defensie. De Ivoriaan liet de bal doorrollen, leidde de keeper af met wat heupbewegingen, en tikte de bal daarna eenvoudig binnen. Zo werd het toch nog een eenvoudige 3-0 zege.

• Rijaart (ADO, 2x geel)

• 60' 1-0 Vennegoor of Hesselink
    75' 2-0 Vennegoor of Hesselink