Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : PSV - Feyenoord (2 - 0)

Wedstrijd verslag

14 april 2002 - 13:00 uur

Door: ST

Mateja Kezman

PSV blijft meedoen om de titel. De Eindhovenaren versloegen een van de directe concurrenten Feyenoord met 2-0 door 2 doelpunten van Kezman. Het duel kende een spectaculair begin, waarin Tomasson op de paal kopte en Kezman net naast schoot. Na een kleine twintig minuten kreeg PSV het betere van het spel wat resulteerde in kansen voor Ooijer (die twee keer Zoetebier op zijn weg vond) en Vennegoor. Vlak voor rust bracht Kezman,na een steekpass van Vennegoor,PSV verdiend op voorsprong. In de tweede helft kreeg
Tomasson twee opgelegde kansen,maar miste de spits jammerlijk. Kezman besliste het duel door de rebound van zijn zelfgenomen strafschop te benutten. Over de trechtheid van de strafschop waren de meningen verdeeld. PSV heeft nu de 2e plaats overgenomen van Feyenoord en heeft 4 punten achterstand op Ajax dat 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Vanmiddag wonnen de Amsterdammers met 0-4 in Rotterdam tegen Sparta.