Seizoen 2005/2006 - Eredivisie : RKC Waalwijk - PSV (4 - 4)

Wedstrijd verslag

19 november 2005 - 20:00 uur

Door: DvG & ES

PSV begon niet al te gemotiveerd aan de streekderby tegen RKC in Waalwijk. De Eindhovenaren leken op 80% van hun kunnen te spelen. Toch kwam PSV op voorsprong door een doelpunt van Jefferson Farfàn. Randje buitenspel ontving de Peruviaan een diepe bal van Ooijer en rondde koeltjes af.

Maar RKC vocht terug en tekende al snel na die openingstreffer de gelijkmaker aan. Overigens speelde de ploeg van Adrie Koster onbevangen aanvallend voetbal, waarmee de Waalwijkers onderstreepten dat ze dit seizoen een ploeg zijn om mee rekening te houden. Het was Feyenoord-huurling De Ceulaer die een hoge bal op de wreef nam en hard langs doelman Gomes schoot.

Maar PSV stelde nog voor rust orde op zaken. Weer was het Farfàn die de Eindhovenaren op voorsprong zette. Niet veel later maakte hij zijn derde en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Maar het gebrek aan concentratie speelde PSV parten. Wat dat betreft miste PSV gisteravond vooral Philip Cocu, de dirigent op het middenveld die met griep thuis was gebleven. En dus kwam RKC terug. Een vrije trap van Rik Hoogendorp luidde de 2-3 in. Niet veel later was het Keller die de bal van dichtbij mocht intikken en RKC op gelijke hoogte bracht.

Een drama leek te geschieden toen de Waalwijkers in de persoon van Hoogendorp de 4-3 op het scorebord brachten. De spits had kunnen afspelen naar Van der Haar, maar ging voor eigen succes. Gelukkig maakte Robert in de allerlaatste minuut gelijk, zodat PSV alsnog een punt mee naar huis kon nemen.