Seizoen 2005/2006 - Eredivisie : Roda JC - PSV (0 - 3)

28 augustus 2005 - 16:30 uur

Door: DvG & ES & HK

Phillip Cocu

Waar Young-Pyo Lee in Kerkrade zijn laatste wedstrijd voor PSV speelde, daar nam Roda JC vanavond op haar beurt afscheid van Arouna Koné. De sterspeler, inmiddels in dienst van PSV, maakte na afloop van de wedstrijd een ererondje langs de tribunes. Het gemis van de Ivoriaan deed zich duur voelen aan Roda-zijde. De club miste elke inspiratie en slaagde er niet in om het PSV lastig te maken. Het spel van de Limburgers was doorspekt met foute passes. Het resultaat was een eenvoudige 0-3 overwinning voor de Eindhovenaren, die daarmee alweer 23 uit-duels zonder nederlaag zitten.

Farfŕn was de absolute uitblinker aan PSV-zijde. Hij bracht de 0-1 op het scorebord. Voordat hij het 3.800ste doelpunt in de PSV-historie aantekende, had hij al twee kansen gehad en gemist. Ook Afellay speelde zeer behoorlijk. De jonge middenvelder laat vrijwel wekelijks zien dat hij het in zich heeft om de verbindingsspeler te zijn waar PSV zo'n behoefte aan heeft.

Pas ver in de tweede helft werd hij vervangen door Damarcus Beasley. Dat bleek een gouden wissel, want de Amerikaan maakte een paar minuten later van dichtbij 0-2. Tussendoor zorgde Vennegoor of Hesselink nog voor wat spectakel, door de bal op de lat knallen. Ook bijzonder was het doelpunt van Philip Cocu. De derde PSV-treffer van de avond, was tevens de derde goal van de PSV-captain in even zoveel wedstrijden. Overigens zag Roda-doelman Kujovic er bij de laatste twee doelpunten niet al te best uit.

Door deze klinkende overwinning staat PSV weer gewoon in de top van het linker rijtje op de vierde plaats. Vlak onder RKC Waalwijk.