Seizoen 2006/2007 - Eredivisie : PSV - Feyenoord (2 - 1)

17 september 2006 - 12:30 uur

Door: Chris

Jefferson Farfán

De wedstrijd PSV - Feyenoord was er voor PSV één die het niet snel zal vergeten. Er was een fantastische 1e helft, er waren behoorlijke blessures voor Farfàn en Afellay (allebei een hersenschudding), er was het debuut van Patrick Kluivert in het shirt van PSV, een scheidsrechter die een aantal dubieuze beslissingen nam en tot slot... Een 2-1 overwinning.

Zoals gezegd begon PSV scherp tegen de Rotterdammers. Opvallend was vooral de rol van de verdedigers Alex en Kromkamp die veelvuldig gevaar stichtten rond en in het strafschopgebied van doelman Timmer.

Al snel kwamen de Eindhovenaren dan ook tot scoren via Farfàn en niet veel later volgde een doelpunt van Koné. Daarmee leek de wedstrijd beslist, ware het niet dat scheidsrechter vink de treffer ten onrechte afkeurde wegens buitenspel. Het zou niet de enige foute beslissing zijn van de scheidsrechter, die later ook Aissati een penalty onthield, een zuiver doelpunt van Feyenoord afkeurde en ook Feyenoord niet de penalty gaf waar het recht op had.

Via Alex kwam PSV alsnog op een riante 2-0 voorsprong. Vlak voor rust scoorde De Guzman echter de 2-1 en gloorde er weer hoop voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Toch kreeg de wedstrijd uiteindelijk de verdiende winnaar. PSV had gewoonweg het betere van het spel gehad, zeker in de eerste 45 minuten.

Helaas kwamen de Eindhovenaren niet geheel zonder kleerscheuren uit de partij. Farfàn en Afellay werden allebei slachtoffer van de snoeiharde vrije trappen van Pierre van Hooijdonk. Beiden kregen de bal tegen het hoofd. Afellay ging meteen neer en werd direct afgevoerd. Farfàn zakte een paar minuten na de 'aanslag' van Pi-Air neer, toen hij tot overmaat van ramp Patrick Kluivert bovenop zich kreeg na een kopduel. De Peruviaan was even van de wereld en moest de nacht ter observatie doorbrengen in het ziekenhuis.

Bijzonder hoogtepunt was het debuut van Patrick Kluivert. Na 72 minuten verving hij Diego Tardelli, een andere debutant. Het publiek gaf de ex-Ajacied een daverend applaus. Kluivert sprak na afloop van 'kippenvel', een 'fantastisch ontvangst', en verklaarde terechtgekomen te zijn 'in een heet bad'.