Seizoen 2006/2007 - Champions League : PSV - Liverpool FC (0 - 0)

12 september 2006 - 20:45 uur

Door: ES

Simons

PSV heeft vanavond op zeker gespeeld tegen Liverpool FC. De Eindhovenaren gaven weinig kansen weg, maar creëerden ook niet veel. Het spelbeeld kenmerkte zich door balletjes breed en balletjes terug. Zodoende eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0.

Liverpool koos nadrukkelijk voor de counter. Bij PSV overheerste de angst om in het mes te lopen. De Engelsen rekenden erop dat PSV in het laatste kwartier vol op de aanval zou spelen, maar Koeman hield zijn kaarten op zak. Patrick Kluivert liep een half uur warm, maar kwam niet in de ploeg.

In de eerste helft zorgde Bellamy aan Liverpool-zijde voor het meeste gevaar. De PSV-verdediging was regelmatig naar hem op zoek. De snelle aanvaller dook veelvuldig op tussen de linies. Door goed verdedigend werk van de driehoek Alex, Salcido en Simons resulteerde dit niet in grote kansen.

Wel beleefde PSV tegen het eind van de wedstrijd een benauwd moment toen Gerrard op de paal schoot. De grootste kans voor PSV kwam op naam van Koné. Hij knalde de bal na 10 minuten boven op de lat.

Overigens eindigde ook de wedstrijd tussen Galatasaray en Bordeaux in 0-0, waardoor alle vier de ploegen op gelijke hoogte staan in de poule.