Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : PSV - Fortuna Sittard (3 - 0)

Wedstrijd verslag

08 september 2001 - 19:30 uur

PSV heeft vanavond in eigen huis verdiend gewonnen van Fortuna Sittard. De Limburgers mochten uiteindelijk blij zijn dat PSV slechts drie keer het net wist te vinden. Positief was, dat PSV nauwlijks kansen weg gaf en bij vlagen - met name in de tweede helft - eindelijk weer eens behoorlijk voetbal op de mat wist te leggen.


Fortuna Sittard liet het initiatief aan PSV en trok zich massaal terug op eigen helft. Het tempo van de landskampioen was in het eerste half uur te laag, waardoor de Limburgers gedurende die periode niet echt in de problemen kwamen. Desondanks waren er toch kansjes voor Nikiforov (corner), Kezman en van Bommel. Na een half uur spelen, schroefde de landskampioen het tempo op en werd er agressiever gespeeld. PSV zette Fortuna steeds verder vast op eigen helft en kreeg nu wel kansen, maar met name Kezman (schot op de lat en een schot net naast) had geen geluk.


In de rust wisselde Gerets Kezman en Vogel voor Bruggink en De Jong. PSV ging verder met waar het de eerste helft geeindigd was en zette Fortuna opnieuw onder druk. Deze keer was er geen houden meer aan voor de Limburgse formatie. Vennegoor of Hesselink was twee keer dicht bij een treffer, maar zag zijn inzetten net naast gaan. De derde kans wist hij wel te benutten. Bruggink legde de bal prima voor de voeten van de lange spits die de bal beheerst tegen de touwen werkte. PSV bleef aandringen en kreeg loon naar werken. Na een mooie pass van Van Bommel kon opnieuw Bruggink de bal voorzetten. Vennegoor of Hesselink kroop prima voorbij zijn directe tegenstander en liet vervolgens Hesp kansloos met een bekeken schot. Het slot akkoord was voor de andere invaller. John De Jong bekroonde zijn invalbeurt met een treffer, na een fraaie solo waarbij hij Dirkx kansloos liet en de bal bekeken achter Hesp schoot.Karakteristieken

PSV:
Ronald Waterreus, Rob Wielaert, Yuri Nikiforov, Kevin Hofland, Wilfred Bouma, Dennis Rommedahl (78. George Gakhokidze), Mark van Bommel, Johann Vogel (46. John de Jong), Adil Ramzi, Jan Vennegoor of Hesselink, Mateja Kezman (46. Arnold Bruggink)

Fortuna Sittard:
Ruud Hesp, Jurgen Dirkx, Marcel Akerboom, Edwin Hermans, Renť van Dieren,
Jochem van der Hoeven, Stijn Haeldermans (76. Marco Heering), Colin Cramb, Fritz Emeran, Dennis Gerritsen (66. Pascal Averdijk), Ronald Hamming

Scheidsrechter: Ruud Bossen

Toeschouwers: 31.000

Kaarten
Geel: Bruggink (PSV), Van Dieren (Fortuna Sittard)

Scoreverloop:
1-0 Vennegoor of Hesselink (53.)
2-0 Vennegoor of Hesselink (74.)
3-0 De Jong


(HK & CK)

Eredivisie