Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2001/2002 - KNVB Beker : RKC Waalwijk - PSV (1 - 2)

Wedstrijd verslag

12 december 2001 - 20:30 uur

Door: HK

Theo Lucius

PSV is er in geslaagd ten koste van RKC de kwartfinales van de Amstelcup te bereiken. Na een spannende, maar kwalitatief niet hoogstaande wedstrijd, toonden de Eindhovenaren zich uiteindelijk de meerdere van RKC. Theo Lucius scoorde in de eerste helft van de 'sudden death' de beslissende treffer en liet de thuisploeg verslagen achter.

De openingsfase was duidelijk voor PSV. Zowel Lucius als Van Bommel kregen beiden een uitstekende kans om de Eindhovenaren op voorsprong te schieten. Na twintig minuten spelen kreeg RKC meer grip op de wedstrijd, maar de Waalwijkers werden zelden gevaarlijk. In de slotfase kon doelman Van Dijk de bal net voor de voeten van de doorgebroken Gakhokidze wegplukken.

In de tweede helft kwam Eric Addo als vervanger van Johann Vogel in het veld. De Ghanees bekroonde het in hem geschonken vertrouwen met een mooie treffer na een voorzet van Theo Lucius, die na een fraaie combinatie aan de rechterkant het strafschopgebied ingestuurd werd. PSV had gedurende de gehele tweede helft de wedstrijd redelijk eenvoudig onder controle. Een klein kwartier voor tijd kreeg Dennis Rommedahl een goede kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman Van Dijk voorkwam echter vooralsnog een tweede Eindhovens feestje.

In de allerlaatste minuut scoorde Hoogendorp de gelijkmaker voor RKC na wat zo ongeveer de enige fatsoenlijke aanval van de Waalwijkers was in de tweede helft.

De beginfase van de verlenging was duidelijk voor de thuisploeg. Nascimento kopte een vrije trap van Fuchs recht in de handen van Waterreus. Even later werd een gevaarlijke voorzet door zowel Waterreus als Hoogendorp gemist. Tijdens een uitbraak wordt Rommedahl aan de rechterkant van het strafschopgebied aangespeeld. Zijn voor zet belandt bij de tweede paal vlak bij de achterlijn in de voeten van Theo Lucius, die uit een moeilijke hoek toch het net wist te vinden en daarmee RKC met lege handen achter liet.

KNVB Beker