Seizoen 2010/2011 - Vriendschappelijk : FC Eindhoven - PSV (2 - 3)

Wedstrijd verslag

13 juli 2010 - 19:00 uur

Bron: Noël vd Laar

Van onze verslaggever: Noel van de Laar

EINDHOVEN – Ook de tweede serieuze test van de voorbereiding heeft PSV winnend af weten te sluiten. In een boeiend en open duel werd het 2-3 door doelpunten van Amrabat, Toivonen uit een strafschop en Jonathan Reis.

De lichtstadderby begon voor PSV zeer moeizaam. In de eerste tien minuten werd er geen enkele kans gecreëerd voor de Rood-Witten. Daarentegen was FC Eindhoven diverse keren dichtbij de openingstreffer. Na 15 minuten is de score dan toch geopend door PSV. Na een bal in de kluts komt hij ineens voor de voeten van Funso Ojo die alleen op de goal van Swinkels af kan lopen. Hij wordt gesteund door Jeremain Lens en Nordin Amrabat en kiest met zijn passing voor de laatste die keurig afrondt in de kruising. In de 38e minuut mag Ola Toivonen aanleggen voor een strafschop nadat Koevermans vakkundig naar de grond gewerkt werd. Die faalt niet en maakt de 0-2. Dit was echter volledig tegengesteld aan het wedstrijdbeeld. FC Eindhoven speelde de eerste helft erg sterk maar faalde keer op keer in de afronding.

Met een flink aantal wijzigingen in het elftal van Fred Rutten begint PSV aan de tweede helft. Dit gebeurt in eerste instantie goed met na 10 seconden al een hard schot van Nijland op de lat. Dit kan echter niet voorkomen dat FC Eindhoven terugkeert in de wedstrijd. In de 50e minuut maakt Ratko Vansimpsen de 1-2 en in de 55e minuut wordt het 2-2 door een doelpunt van Jeffrey Vlug. Met nog 10 minuten op de klok stelt PSV dan toch nog orde op zaken. Balazs Dzsudzsak geeft een assist vanaf links op de vrijstaande Jonathan Reis. Die neemt de bal met wat moeite aan, kapt een verdediger uit en schiet hem dan koelbloedig langs de keeper, 2-3.

Daarmee is ook meteen de eindstand van deze lichtstadderby bereikt. Na een boeiend en open duel heeft PSV zijn ongeslagen status in de voorbereiding dus weten te behouden. Volgende duel is aanstaande zaterdag tegen Ipswich Town in het eigen theater.