Seizoen 2010/2011 - Eredivisie : PSV - FC Twente (0 - 1)

30 oktober 2010 - 20:45 uur

Bron: NOS Teletekst - Door: ST

FC Twente heeft in de eredivisie de leiding overgenomen van PSV door in een aantrekkelijke topper met 1-0 te winnen van de Eindhovenaren.

PSV was in de eerste helft het meest in balbezit, maar de beste kansen waren bij counters voor Twente. De landskampioen was vooral gevaarlijk in de lucht via De Jong, Douglas en Janko. De laatste was het dichtst bij succes;zijn kopbal van dichtbij werd gestopt door Isaksson.

De Eindhovenaren kregen voor de pauze geen grote kansen,maar claimden wel tot twee keer toe een penalty;dat gebeurde toen Reis in het doelgebied in de rug zou zijn geduwd en bij een vermeende handsbal van De Jong.

FC Twente kwam na rust sterk uit de startblokken en PSV ontsnapte toen een pegel van Janssen op de lat belandde.Na een uur zette Chadli Twente echter wel op 1-0;de fel door Hutchinson belaagde Belg maakte met een fraai schot zijn eerste eredivisiegoal voor de Tukkers.

PSV drong vervolgens wel aan,maar kreeg nauwelijks kansen en onderging in de slotfase ook nog een aderlating;na een onbesuisde overtreding op Ruiz kreeg Vukovic rood.

In de extra tijd,waarin de sfeer op het veld grimmig werd,was Berg dicht bij de 1-1;zijn harde schot ging net over het domein van doelman Boschker,die in de slotfase Michailov had vervangen.