Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : SC Heerenveen - PSV (4 - 1)

Wedstrijd verslag

22 september 2001 - 19:30 uur

Gisteravond is PSV hard onderuit gegaan in en tegen Heerenveen. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg. PSV kon het goede spel tegen Galatasaray dus geen passend vervolg geven.

Opnieuw kon PSV geen potten breken in een uitwedstrijd. Heerenveen was vanaf het begin scherper en feller en nam een verdiende voorsprong door treffers van Allbäck (na een assist van Talan) en Denneboom (die attent reageerde op een vrije trap van Nurmela). De defensie van PSV oogde bij vlagen opnieuw zeer zwak. Voor rust kon Rommedahl nog iets terugdoen namens PSV. Na een afgeslagen aanval van Heerenveen, was het Mark van Bommel die met een mooie pass Dennis Rommedahl lanceerde. Hij wist de bal onder de ver uitgekomen doelman Hans Vonk te schuiven.

In de tweede helft ontstond er een iets evenwichtigere partij, maar uiteindelijk wist de thuisploeg de score nog verder op te voeren. Jensen (met een van richting veranderd schot) en Nurmela (na goed voorbereidend werk van Allbäck) bezorgden PSV een ware nachtmerrie in Friesland. PSV kon daar, ondanks het inbrengen van John de Jong en Jan Vennegoor of Hesslink, niets meer tegenover stellen.

PSV moet zich serieus zorgen gaan maken over de verrichtingen in de vaderlandse competitie. De ploeg speelt vaak te slap en zonder passie en de verdediging is soms een ware gatenkaas. Trainer Erik Gerets zal snel met een passend antwoord moeten komen, anders dreigt PSV wel heel snel af te moeten haken in de strijd om het kampioenschap en een ticket voor de Champions League.Karakteristieken

SC Heerenveen:
Hans Vonk, Tieme Klompe, Ronnie Venema, Gérard de Nooijer, Erik Edman, Daniel Jensen,
Arek Radomski, Jeffrey Talan (87. Santi Kolk), Romano Denneboom (69. Arjan Ebbinge), Marcus Allbäck, Mika Nurmela

PSV:
Ivica Kralj, Ernest Faber (22. Jürgen Colin), Yuri Nikiforov, Eric Addo (64. Jan Vennegoor of Hesselink), Wilfred Bouma, Dennis Rommedahl, Mark van Bommel, Johann Vogel, Adil Ramzi (83. John de Jong), Arnold Bruggink, Mateja Kezman

Scheidsrechter: Jan Wegereef

Toeschouwers: 14.000

Kaarten
Geel: Nurmela (sc Heerenveen), Vogel, Van Bommel (PSV)

Scoreverloop:
1-0 Allbäck (13.)
2-0 Denneboom (27.)
2-1 Rommedahl (40.)
3-1 Jensen (61.)
4-1 Nurmela (66.)(HK & CK)Eredivisie