Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English

Seizoen 2001/2002 - Eredivisie : PSV - Vitesse (0 - 2)

Wedstrijd verslag

29 september 2001 - 19:30 uur

29 sep 2001

PSV is thuis in het competitieduel met Vitesse tegen een zeer gevoelige nederlaag opgelopen. De Arnhemmers wonnen uiteindelijk verdiend met 0-2. Die stand was al bij rust bereikt. Gert Claessens (na een mooie dieptepass van uitblinker Theo Janssen) en een prachtige vrije trap van diezelfde Theo Janssen velden het vonnis over een onthutsend zwak spelend PSV, dat blij mocht zijn dat het bij 0-2 bleef. Vitesse hielp zeker nog een stuk of vier uitstekende kansen om zeep, waardoor PSV een complete afgang bespaard bleef.

Trainer Erik Gerets heeft de komende weken veel huiswerk te verrichten. PSV leverde in eigen huis een regelrechte wanprestatie af. De ploeg liet zich -op een redelijke beginfase na- op alle fronten aftroeven. Zelden werd er een duel gewonnen en het middenveld werd keer op keer overlopen, waardoor ook de verdediging begon te schutteren. Niemand bij PSV durfde een vuist te maken, de mouwen op te stropen en de beuk er in te gooien. Als makke lammetjes liet men zich naar de slachtbank leiden. Nooit eerder miste PSV zijn voormalig publiekslieveling Van der Doelen als vanavond. Erik Gerets probeerde tegen het einde van de eerste helft het tij nog te keren door Vennegoor voor Ramzi in te brengen. Hij had echter beter zijn middenveld kunnen versterken met Lucius om zo voor wat meer werklust, controle en loopvermogen te zorgen. Ook voorin kon PSV geen vuist maken. Zowel Arnold Bruggink als Mateja Kezman zaten -met name in de tweede helft- in de achterzak van de Vitesse-verdediging en ook de vleugelaanvallers Ramzi en Rommedahl kwamen hun man zelden voorbij. Dat lukte invaller Gahkokidze in de tweede helft wel. Het leverde PSV in de laatste 45 minuten welgeteld één kans op, maar de Georgier wist zijn eigen aktie geen passend vervolg te geven en schoot net naast. In de eerste helft waren er twee aardige mogelijkheden voor Arnold Bruggink. Meer zat er niet in voor de Eindhovenaren.

De komende periode zal er veel moeten veranderen in Eindhoven. "We zullen de komende dagen de koppen eens echt bij elkaar moeten steken. Dit kan zo echt niet langer. Een aantal spelers zal nu echt op moeten staan. Iedereen moet maar eens in de spiegel kijken.", was het alleszeggende commentaar van verdediger Kevin Hofland.

Met de lastige uitwedstrijden tegen Roda JC en AZ voor de boeg, zal PSV alles uit de kast moeten halen om er voor te zorgen dat het niet nog verder afzakt richting de degeradatiezone. Dat zou de blammage helemaal compleet maken.


Karakteristieken

PSV: Ivica Kralj, Ernest Faber, Yuri Nikiforov (70. Theo Lucius), Kevin Hofland, Jan Heintze, Dennis Rommedahl, John de Jong (45. Georgi Gakhokidze), Johann Vogel, Adil Ramzi (40. Jan Vennegoor of Hesselink), Arnold Bruggink, Mateja Kezman

Vitesse: Jimmy van Fessem, Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Michel Kreek, Stefan Nanu, Mahamadou Diarra, Remco van der Schaaf, Theo Janssen, Tijjani Babangida (57. Victor Sikora), Jhon van Beukering (76. Matthew Amoah), Geert Claessens


Scheidsrechter: Mario van der Ende

Toeschouwers: 31.000

Kaarten
Geel: Nikiforov, Kezman (PSV), Cornelisse, Babangida (Vitesse)

Scoreverloop:
0-1 Geert Claessens (10.)
0-2 Theo Janssen (23.)


(HK & CK)

Eredivisie