Seizoen 2013/2014 - Eredivisie : Vitesse - PSV (1 - 2)

15 maart 2014 - 18:45 uur

Bron: NOS Teletekst

Memphis

PSV heeft zijn zevende zege op rij geboekt.Door de 2-1 triomf bij Vitesse brachten de Eindhovenaren het gat met de nummer twee terug tot twee punten.

Voor rust gebeurde er van alles.Vitesse begon nerveus en na 7 minuten leverde doelman Velthuizen de bal klungelig in bij Locadia,die simpel voor 0-1 zorgde.

Vitesse stapelde fout op fout,maar PSV profiteerde niet.De Arnhemmers kwamen zelfs op 1-1 door een prachtig schot van Labyad en keeper Zoet hield de oud- PSV'er van de 2-1 af.Daarna scoorde PSV weer:Velthuizen stopte een penalty van Depay (na een valpartij van Willems), Park kopte de bal terug naar Depay,die op de rand van buitenspel raak kopte.

Vitesse was furieus,maar het was moeilijk te zien of Depay nu buitenspel stond of niet.Depay kreeg voor rust nog een kans en een uithaal van Atsu zeilde over het doel van Zoet.Arbiter Blom had bij rust al zes keer geel gegeven.

Vitesse begon goed aan de tweede helft, maar de opstomende Van der Struijk wist de bal steeds net niet bij Havenaar te bezorgen.De thuisclub ontsnapte aan een penalty bij hands van Van der Struijk en Ibarra ontsnapte aan rood na een elleboog in het gezicht van Depay.

Vitesse drong PSV terug en kreeg een enorme kans via Qazaishvili.Pas diep in blessuretijd waren Narsingh (PSV) en Piazón (Vitesse) dicht bij een treffer.