Seizoen 2014/2015 - Europa League : Zenit Sint-Petersburg - PSV (3 - 0)

26 februari 2015 - 18:00 uur

Bron: NOS Teletekst

Zoet

PSV is er in de Europa League niet in geslaagd zich voor de achtste finales te plaatsen.Het Russische FC Zenit,dat in Eindhoven al met 1-0 had gewonnen, versloeg PSV in eigen huis met 3-0.

Waar Zenit in de heenwedstrijd vooral afwachtend speelde,koos het nu van meet af aan voor de aanval.Hulk en Danny zorgden al snel voor het nodige gevaar al kwam PSV niet echt in de problemen.

PSV scoorde zelfs,na 20 minuten,maar de treffer van De Jong (een kopbal uit een corner) werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn was geweest.Na een half uur verschalkte Rondón keeper Zoet met een slimme voetbeweging na een pass vanaf de rechterkant van Danny.

De tweede helft was amper onderweg toen Hulk het duel al min of meer op slot gooide.Hij dribbelde vanaf links naar binnen,haalde uit vanaf 20 meter en zag zijn poeier langs de vergeefs graaiende Zoet in het net verdwijnen.

De eredivisie-koploper stond voor de schier onmogelijke opdracht om nog drie keer te scoren in drie kwartier.Een van richting veranderd schot van Wijnaldum leverde geen treffer op en toen De Jong na een uur de penalty miste na hands van Garay was de wedstrijd gespeeld.

De koploper van de Russische competitie kwam daarna ook nog op 3-0 via Rondón, die na een door Zoet gekeerde uithaal van Hulk van dichtbij binnentikte.

Europa League

• Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Cüneyt Çakir.