Seizoen 2015/2016 - Eredivisie : PSV - Vitesse (2 - 0)

Wedstrijd verslag

19 april 2016 - 20:45 uur

Door: Ted Gijsel

Phillip Cocu is tevreden met de 2-0 overwinning op Vitesse. Tijdens de persconferentie gaf hij aan dat er wellicht zelfs meer in had gezeten, maar dat ook Vitesse kansen kreeg om te scoren. "Uiteindelijk denk ik dat 2-0 een prima resultaat is."

"Ik vond dat wij heel goed begonnen", aldus Cocu. "We speelden met veel energie, uitstraling, en gingen meteen op zoek naar kansen en goals. Ik denk dat we een uitstekende eerste goal maakten. Daarna lag ons probleem er in dat we te snel, te graag de tweede goal wilde maken. Ik had mijn spelers ook verteld dat dit soort wedstrijden vaak in de laatste 25 minuten helemaal open gaan. Het is tóch de tweede wedstrijd in korte tijd. Dat bleek ook: in de eindfase kwamen er aan beide kanten mogelijkheden. Wij hebben de mogelijkheden gehad om de derde te maken, maar uiteindelijk denk ik dat 2-0 een prima resultaat is. Wij kunnen morgen rustig afwachten op wat er gaat gebeuren", refereerde de PSV-trainer aan de wedstrijd in Heerenveen, waar SC Heerenveen tegen Ajax speelt.

Dubieus moment
Collega-trainer Rob Maas was vanzelfsprekend teleurgesteld. "Wij zijn met de bedoeling naar Eindhoven gereden om punten te halen. Die intentie was er zeker. We hadden in het begin moeite met het vele bewegen van PSV en kregen ook nog een snelle goal tegen. Daarna hebben we geprobeerd om vanuit het voetbal kansen te creëren. In de rust heb ik wat gecorrigeerd, onder andere door Nakamba dieper te laten spelen. Na de rust hadden we snel een overwicht en creëerden we kansen, maar op het moment dat we bijna toe wilden slaan, viel uit een dubieus moment de 2-0. Dubieus, omdat de overtreding volgens mij buiten de 16 werd ingezet. Dat is zuur. Vervolgens is mijn ploeg blijven werken om de achterstand weg te poetsen. Dat verdient een groot compliment. Ik heb het al vaker gezegd: het is de jeugdigheid van dit team, het is net als leren fietsen, langzaam gaat het beter. Helaas werd het niet omgezet in punten. Ik kan niet anders dan PSV te feliciteren met de punten."

Cocu had overigens een andere lezing over de penalty. "Erbuiten of erbinnen? Ik heb het niet gezien. Maar ik heb wel gezien dat Room De Jong in de eerste helft op zijn neus raakte. Dat was ook een dubieus moment. Al met al zijn wij tevreden met dit resultaat."