Seizoen 2002/2003 - Eredivisie : PSV - NAC Breda (1 - 0)

22 februari 2003

Door: RD

PSV heeft vanavond in eigen huis gewonnen van NAC. Al vroeg in de eerste helft kwam PSV op voorsprong en zette het goede spel van de eerste minuten goed door. Echter gaande de wedstrijd liet PSV het langzaam aan lopen, er werd slordig omgesprongen met kansen en NAC kwam beter in de wedstrijd.
In de tweede helft werd deze trend voortgezet, de kansen die PSV kreeg werden alle knap gepareerd door doelman Babos van NAC. Doordat PSV niet de beslissende 2-0 wist te maken, vooral de hardwerkende Kezman zat het niet mee, bleef het spannend tot het eind aan toe. In de slotfase wist NAC nog gevaarlijk dichtbij te komen, door het tijdrekken van PSV zijde werd er meer dan de aangegeven 4 minuten blessuretijd bijgeteld. In deze laatste minuten kreeg NAC nog 2 corners, een vermeende handsbal van Lucius werd tot grote ontzetting van NAC niet bestraft met een strafschop. Daardoor kon PSV de drie punten in eigen zak houden en staat het nu met 1 wedstrijd meer gespeeld 7 punten voorsprong op Ajax dat morgen de zware uitwedstrijd tegen FC Utrecht mag afwerken.