Seizoen 2002/2003 - Eredivisie : SC Heerenveen - PSV (0 - 1)

01 maart 2003

Door: ES

Arjen Robben

Het geluk dat Ajax ooit van het voorvoegsel 'Lucky' deed voorzien, lijkt van Amsterdam naar Eindhoven te zijn overgewaaid. Won PSV vorige week nog nipt van NAC, ondanks een vermeende hands-bal van Lucius; vandaag ontsnapte PSV wederom op gelukkige wijze aan puntverlies. Pas in de laatste minuut was het Arjen Robben die de 0-0 score van het bord deed verdwijnen.

Heerenveen toonde zich gedurende de wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan PSV, maar wist niet tot scoren te komen. Matchwinner Arjen Robben zei dan ook na afloop: "Wij hebben vooral het tweede deel van de tweede helft voor ons eigen doel gestaan en ik denk dat Heerenveen de betere mogelijkheden heeft gehad." Voor de Friezen zal deze nederlaag dan ook hard aankomen, te meer daar de noorderlingen voor het laatst een nederlaag leden op 23 november van het vorig jaar.

Bijzonderheden

• 1. PSV wint doorgaans niet zo vaak in het weekend voorafgaand aan de carnaval.
    2. Woensdagavond treffen PSV en Heerenveen elkaar weer, maar dan voor de amstelcup. De eerste helft zal op SBS6 worden uitgezonden.
    3. Voor het zevende opeenvolgende duel hield Waterreus zijn doel schoon. Inmiddels heeft de PSV-doelman al 665 minuten geen goal meer hoeven incasseren.

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van Egmond.