Seizoen 2002/2003 - Eredivisie : Vitesse - PSV (0 - 5)

15 maart 2003 - 19:00 uur

Door: ES

Arnold Bruggink

In het treffen tussen Vitesse en PSV verdween al na 2 minuten de 0-0 tussenstand van het scorebord. Het was ex-Ajacied Jan van Halst die het eerste doelpunt van de wedstrijd aantekende en daarmee PSV een zetje gaf in de richting van het kampioenschap. Van Halst passeerde namelijk zijn eigen doelman. Vitesse probeerde de fout uit de beginfase nog wel ongedaan te maken, maar stuitte voortdurend op de ijzersterke PSV-defensie.

Voor coach Guus Hiddink zal het prettig zijn te constateren dat PSV ook zonder haar topschutter tot scoren kan komen. Kezman ontbrak immers vanwege een schorsing. Zijn vervanger, Vennegoor of Hesselink, bleef in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden vanavond alle 90 minuten in het veld staan. Zijn collega in de spits, Leandro, werd wel vervangen. Hij maakte in de 72ste minuut plaats voor Arnold Bruggink. De twent, die mag vertrekken bij PSV, tekende in de 18 hem nog resterende minuten 2 treffers aan; een knappe prestatie. Robben en Van Bommel, die in de laatste weken al een aantal zeer belangrijke treffers op hun naam zetten, namen de andere doelpunten voor hun rekening.

De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in 0-5, hetgeen Vitesse op een striemend fluitconcert van de eigen aanhang kwam te staan. Voor PSV lijkt het kampioenschap steeds dichterbij te komen.