Seizoen 2016/2017 - Vriendschappelijk : VV Dongen - PSV (1 - 3)

02 juli 2016 - 16:00 uur

Door: Stan Schrijen & Stijn Slaats

De Eindhovenaren sloten hun eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen af met een vriendschappelijk duel tegen V.V. Dongen, kampioen van de Hoofdklasse B en vanaf deze jaargang uitkomend in de nieuw opgerichte Derde divisie.

Pereiro tekent voor de eerste goal
Op het eigen sportpark De Biezen biedt Dongen goed partij. Jorik Mijnhijmer dwingt Remko Pasveer tot een puike redding. Met zijn rechterhand houdt de doelman zijn ploeg op de been. In de daaropvolgende corner wordt de bal van de PSV-doellijn gehaald. Het openingsdoelpunt valt echter niet veel later aan de andere kant. Gaston Pereiro ontfermt zich over de bal als PSV een strafschop krijgt. De Uruguayaan schiet onberispelijk raak. Aardig detail is dat hij zo het eerste doelpunt maakt met de nieuwe sponsor Energiedirect.nl op de borst terwijl Pereiro ook het laatste doelpunt in Philips-shirt maakte. Dat was tegen VfL Wolfsburg tijdens de afsluitende trip in China en Hong Kong na de kampioensactiviteiten. Een paar minuten later tekent Jurgen Locadia met een gekruld schot in de verre hoek voor de 0-2. Dat is tevens de ruststand ondanks een aantal goede rushes van Steven Bergwijn.

Verreth scoort bij debuut
Omdat de internationals (De Jong, Zoet, Willems en Narsingh) van het Nederlandse elftal nog ontbreken en ook de Zuid-Amerikaanse connectie (Guardado, Moreno en Arias speelden de Copa America) nog niet volledig is, geeft de technische staf een aantal jonge spelers de kans zich te laten zien. Maar liefst zeven 'verse' krachten verschijnen na rust op het veld waaronder twee debutanten: Rigo en Verreth. Het verjongde elftal incasseert een tegentreffer als Joe Yoffe scoort voor V.V.Dongen. Matthias Verreth, een 18-jarige Belg uit de jeugdopleiding, luistert vervolgens zijn eerste optreden in de hoofdmacht op met een doelpunt en brengt de 3-1 eindstand op het bord.

Laatst bijgewerkt : 4 jul 2016 - 9:59