Home > Nieuws > PSV weet niet te winnen van Viktoria Köln

PSV weet niet te winnen van Viktoria Köln

Sterk debuut Phillip Max

3 sep 2020 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft de uitstekende prestatie van afgelopen zaterdag tegen Hertha BSC(0-4) geen goed vervolg weten te geven. Met een selectie van vijftien spelers werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen de Duitse derde divisionist. Namens PSV werd het doelpunt gemaakt door Nick Viergever, op aangeven van Phillip Max. Vlak na de rust werd de stand weer gelijkgetrokken door een schitterende vrije trap van de bezoekers.

Door: Noël van de Laar    Foto’s: John Claessens

Omdat Denzel Dumfries, Mohammed Ihattaren, Jordan Teze, Cody Gakpo, Michal Sadilek en Yvon Mvogo voor internationale verplichtingen waren afgereisd, Ritsu Doan de vrijheid heeft gekregen een transfer af te ronden naar een nieuwe club en Romero en Bruma door andere omstandigheden niet inzetbaar waren, was de selectie van Roger Schmidt dus niet op de volle oorlogssterkte. Met slechts vier wisselspelers werd er dan ook begonnen aan het oefenpot, die redelijk last minute werd ingepland ter vervanging van de oorspronkelijke wedstrijd tegen VfL Bochum.

PSV wist in de eerste helft nauwelijks te overtuigen maar ging desondanks wel met een voorsprong de rust in. Hoewel PSV wel het overwicht in de wedstrijd had ten opzichte van de Duitse derde divisionist, wisten ze dat overwicht lange tijd niet uit te drukken in doelpunten, ondanks diverse kansen van Donyell Malen en Noni Madueke. De nieuwste aanwinst Phillip Max, gisteren definitief overgekomen van FC Augsburg, maakte daarentegen wel een sterke indruk. Door vrijwel ieder persoonlijk duel te winnen, maakte hij ook het verschil met de assist op Nick Viergever, die op slag van rust de 1-0 binnen tikte. Dat was dan ook direct de stand waarmee er gerust werd.

Direct na rust kwam Viktoria Köln echter al op gelijke hoogte. Na een weergaloze vrije trap van de bezoekers verdween de bal via de onderkant van de lat achter de net ingevallen Jeroen Zoet. Ook Sam Lammers, Boscagli en Piroe mochten de reservebank verlaten en kwamen als vervangers voor respectievelijk Madueke, Rosario en Viergever.

Gescoord werd er niet meer in een verder redelijk matig verlopen wedstrijd. Joel Piroe was er met een afstandsschot op de paal nog het dichtst bij een (winnend) doelpunt, maar zo was ook Viktoria Köln nog dichtbij de overwinning. Voor PSV wacht nu enkel nog de oefenwedstrijd volgende week tegen MSV Duisburg, om vervolgens de Eredivisie af te trappen op bezoek bij FC Groningen.

Phillip Max kijkt in ieder geval terug op een goed debuut waar hij ook een behoorlijke indruk heeft achtergelaten. “Ja, ik ben blij hier te zijn. Ik ben een aanvallend ingestelde back en hoop en verwacht in die rol ook van meerwaarde te zijn, maar ook verdedigend sta ik denk ik wel mijn mannetje. Ik kijk er ontzettend naar uit om volgende week de competitie te beginnen tegen FC Groningen en ook de rest van de Eredivisie te leren kennen.”

Laatst bijgewerkt : 5 sep 2020 - 11:08